На понад 146 тисяч гривень та 4100 доларів ошукали шахраї п’ятьох буковинців минулої доби

Пошук
UA EN

На понад 146 тисяч гривень та 4100 доларів ошукали шахраї п’ятьох буковинців минулої доби

Поділись новиною:

Упродовж минулої доби шахраї ошукали п’ятьох мешканців Чернівецької області на понад 146 тисяч гривень та 4100 доларів. Зокрема, у трьох буковинок аферисти видурили кошти під приводом надання додаткової грошової допомоги.

Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Так, заявниці розповіли працівникам поліції, що їм у месенджері надійшли повідомлення про можливість отримання додаткової фінансової допомоги. Перейшовши за посиланнями зі СМС, жінки заповнили анкети, у яких вказали реквізити та конфіденційну інформацію про їхні банківські рахунки, а саме CVV-коди й паролі. У результаті з їхніх карток зникли гроші. Таким чином аферисти ошукали 20-річну жительку села Велика Буда на майже 15 тисяч гривень, 20-річну чернівчанку на 8500 гривень, а 65-річну жительку села Рідківці на суму понад 6000 гривень.

Ще однією жертвою шахраїв став 19-річний житель міста Кіцмань. Заявник повідомив правоохоронцям, що під приводом поповнення електронного гаманця криптовалютою, невідомий чоловік заволодів його 4100 доларів США, які він власноруч йому передав.

Також із повідомлення про шахрайство до поліції звернулася 45-річна жителька села Діброва, яка розповіла, що невідома особа перерахувала з її банківського рахунку 117 тисяч гривень.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Поліцейські Буковини вкотре наголошують, щоб не стати жертвою шахраїв — дотримуйтеся основних правил онлайн-безпеки:

  • не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з перерахуванням коштів;
  • довіряйте інформації про соціальні виплати тільки на офіційних сайтах установ;
  • не переходьте за сумнівними посиланнями та в жодному випадку не вводьте конфіденційну інформацію, що стосується ваших банківських рахунків;
  • не передавайте гроші незнайомцям, краще зверніться у відділення банку для поповнення будь-яких рахунків.

Якщо ви все ж таки стали жертвою аферистів — одразу телефонуйте на спецлінію «102».

Нагадаємо, 13 березня троє мешканців Чернівецької області потрапили на гачок аферистів і втратили понад 34 тисячі гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Тікаючи, поранили одного з прикордонників: на Буковині пострілами затримали сімох ухилянтів
У Чернівецькій області прикордонники затримали сімох військовозобов’язаних чоловіків, які намагалися поза пунктами пропуску перетнути українсько-румунський рубіж. Разом з ухилянтами правоохоронці вик...
Війна
07.05
12:41
Як у Чернівцях освячували Великодні кошики (фоторепортаж)
У неділю, 5 травня, всі православні християни відзначають найважливіше релігійне свято — Великдень. Чимало людей йдуть до церкви, щоб освятити продукти, паски та поставити свічку за здоров’я. У руках...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано