За минулу добу шахраї ошукали ще трьох буковинців: скільки коштів видурили та які схеми використали

Пошук
UA EN

За минулу добу шахраї ошукали ще трьох буковинців: скільки коштів видурили та які схеми використали

Поділись новиною:

У середу, 13 березня, троє мешканців Чернівецької області потрапили на гачок аферистів і втратили понад 34 тисячі гривень.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Так, 13 березня, з повідомленням про шахрайство до поліції звернулася 56-річна жителька села Кам’янка, яка розповіла, що в месенджері отримала СМС із посиланням про можливість отримання додаткової соцвиплати. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та ввела особисті дані й реквізити банківської картки. У результаті чого з рахунку жінки зникло 25 тисяч гривень.

Ще однією жертвою шахраїв стала 48-річна чернівчанка. Заявниця повідомила співробітникам Чернівецького РУП, що невідома особа надіслала повідомлення в месенджері від нібито родича з проханням позики коштів. Жінка без вагань перерахував на невідомий рахунок 5000 гривень.

Крім цього, від шахрайських дій потерпів 33-річний чернівчанин. Як розповів заявник співробітникам поліції, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку. Псевдобанкір, під приводом додаткового захисту карткових рахунків, заволодів 4500 гривень чоловіка.

За вказаними фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують буковинцям:

  • не переходьте за сумнівними посиланнями;
  • не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
  • перевіряйте отриману інформацію;
  • не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що п’ятьох мешканців Чернівецької області ошукали інтернет-аферисти на майже 135 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» на виїзді переміг команду з Горішніх Плавнів «Гірник-Спорт»
У неділю, 19 травня, футбольна команда «Буковина», граючи на виїзді, здобула перемогу над своїми противниками. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь «жовто-чорних». Про це пише С4 з посиланням...
Спорт
19.05
16:37
В Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій
Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій комуністичного режиму. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року. Про це повідомляє ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано