На Миколайчук OPEN відбудеться прем’єра фільму «Окуповане місто» від лауреата премії «Оскар»

Пошук
UA EN

На Миколайчук OPEN відбудеться прем’єра фільму «Окуповане місто» від лауреата премії «Оскар»

Культура
20.03
14:15

Поділись новиною:

Українська фестивальна прем’єра фільму від лауреата премії «Оскар» Стіва Макквіна та А24 відбудеться на Миколайчук OPEN. Особливий показ фільму «Окуповане місто» відбудеться у рамках документальної секції «Невигадане» третього кінофестивалю Миколайчук OPEN.

Про це повідомили організатори фестивалю, пише С4.

У попередні роки документальна секція фестивалю була представлена переважно українськими фільмами. Цьогоріч до неї увійдуть найкращі документальні стрічки з усього світу. Особливе місце посідатиме картина «Окуповане місто» режисера Стіва Макквіна з програми 76-го Каннського кінофестивалю.

Стів Макквін став відомим у 2011 році завдяки фільму «Сором» з Майклом Фассбендером у головній ролі. Наступна його робота, «Дванадцять років рабства», принесла режисеру «Оскар» за найкращий фільм. У стрічці зіграли такі зірки, як Чиветел Еджіофор, Майкл Фассбендер, Люпіта Ніонго, Бенедикт Камбербетч, Пол Дано, Бред Пітт та інші.

«Окуповане місто» – це перший повнометражний документальний фільм режисера. Він розповідає про нацистську окупацію Амстердама під час Другої світової війни та відправляє у кінематографічну подорож сучасним Амстердамом, що переживає COVID-19 та приймає українських біженців. В основі стрічки лежить книга дружини Стіва Макквіна, Б’янки Стігтер, — «Атлас окупованого міста, Амстердам 1940-1945».

Серед продакшенів, які створили фільм — оскароносна компанія А24. Серед їхніх проєктів такі фільми як володар премії «Оскар» «Все завжди і водночас», «Кит», «Прісцилла» тощо.

Композитором «Окупованого міста» став Олівер Коутс відомий співпрацею з культовим британським гуртом Radiohead. 

Редакція впливової британської газети The Guardian поставила фільму найвищий бал — п’ять зірок, зазначивши: «Завдяки своєму масштабу та важливості теми, емоційний вплив “Окупованого міста” зростає із кожною годиною екранного часу та створює таємничий та водночас зворушливий вплив на глядача».

Нагадаємо, фестиваль Миколайчук OPEN відбудеться з 15 до 23 червня за підтримки Чернівецької міської ради.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
В Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
У середу, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі,...
Війна
08.05
09:01
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано