Минулої доби шахраї ошукали п’ятьох буковинців на понад 150 тисяч гривень: деталі

Пошук
UA EN

Минулої доби шахраї ошукали п’ятьох буковинців на понад 150 тисяч гривень: деталі

Поділись новиною:

Протягом 21 березня п’ятеро мешканців Чернівецької області стали жертвами шахрайства. Зловмисники видурили в буковинців кошти на загальну суму в понад 150 тисяч гривень.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Зокрема, 22 березня, до Чернівецького РУП звернулася 24-річна місцева жителька із заявою про шахрайство. Жінка розповіла поліцейським, що опублікувала оголошення в інтернеті про продаж дитячих речей. Надалі їй написала невідома особа, яка мала намір придбати товар і попросила реквізити для оплати. Чернівчанка надала всі дані банківської картки, у результаті отримала сповіщення про перерахування понад 7000 гривень на невідомий рахунок.

Цього ж дня до співробітників поліції надійшло повідомлення від 33-річної жительки Чернівців, яка розповіла, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Під приводом допомоги в розблокуванні банківського застосунку, псевдобанкір надав інструкцію, після виконання всіх вказівок із рахунку чернівчанки зникло майже 6000 гривень.

Ще однією жертвою шахрайства став 43-річний житель обласного центру. Чоловік розповів працівникам Чернівецького райуправління поліції, що під час переписки в месенджері, невідома особа заволоділа його 58 500 гривень, які чернівчанин власноруч перерахував як оплату за надання послуг.

Також із заявами про шахрайство до співробітників поліції звернулися ще двоє буковинців. Заявники повідомили правоохоронцям, що невідомі особи за невідомих обставин незаконно заволоділи їхніми коштами. Таким чином у 41-річної жительки села Нагоряни аферисти привласнили 65 тисяч гривень, а у 39-річного жителя села Тарасівці — майже 19 тисяч гривень.

За всіма фактами шахрайства співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини закликають громадян:

  • не розголошуйте конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків;
  • не довійте незнайомцям;
  • перевіряйте отриману інформацію;
  • не перераховуйте кошти на невідомі рахунки;
  • оплачуйте за товар і послуги після їх отримання.

Нагадаємо, 20 березня жертвами шахрайських дій так само стали п’ятеро мешканців Чернівецької області, у яких аферисти видурили понад 130 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано