На кінофестивалі Миколайчук OPEN-2024 відбудеться премʼєра фільму «Морена», який знімали на Буковині

Пошук
UA EN

На кінофестивалі Миколайчук OPEN-2024 відбудеться премʼєра фільму «Морена», який знімали на Буковині

Культура
28.03
17:49

Поділись новиною:

Премʼєра українського фільму-міфу «Морена», який знімали на Буковині, відбудеться на третьому кінофестивалі Миколайчук OPEN. Стрічка режисера Сергія Альошечкіна увійде до позаконкурсної програми заходу.

Про це повідомили організатори фестивалю, пише С4.

За сюжетом фільму закохана пара Ганна та Юрко влітку приїжджає на гостини до батьків дівчини в невеличке село. Молода відьма Іванка, яку односельці прозвали Мореною, кладе око на Юрка в ніч на Івана Купала та наражає його на небезпеку. Своїм чаклунством відьма змушує Ганну, заради життя коханого, пов’язати себе з Іванкою містичними узами. Це стає початком низки таємничих вбивств та перетворень, яким доведеться протистояти молодим закоханим.

«Минулоріч ми показали на Миколайчук OPEN чорну треш-комедію «Вересень». Це був фільм, про який ходили легенди й далеко не всі вірили, що він справді існує. «Морена» — не менш легендарна стрічка. Тут поєдналися фільм жахів із буйним еротизмом, містичність сюжету та таємнича історія раптової багаторічної паузи між завершенням зйомок і виходом у прокат. Нам пощастило мати нагоду першими показати цей фільм, який претендує на те, щоб зайняти особливе місце в історії українських жахастиків», — розповів програмний директор фестивалю Алекс Малишенко.

Головну роль Ганни втілила Таїсія-Оксана Щурук, відома за серіалом «Перші ластівки». Її партнерами по знімальному майданчику стали Ірина Громадська, для якої роль відьми стала дебютом у повному метрі, Василь Баша («Поводир»), Ілля Валянський, Віталій Ажнов («І будуть люди») та Олександр Мельник («Кіборги»).

Організатори також зазначають, що режисер, сценарист та оператор-постановник фільму — Сергій Альошечкін, відомий своїми телепроєктами, які знімає вже 20 років. Зйомки фільму проходили в Карпатах, а також на Буковині в селі Іспас та Київщині.

Фестиваль Миколайчук OPEN відбудеться з 15 до 23 червня за підтримки Чернівецької міської ради.

У широкий прокат стрічка вийде восени 2024 року.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Миколайчук OPEN відбудеться прем’єра фільму «Окуповане місто» від лауреата премії «Оскар».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано