На Буковині знищили поселення червонокнижних ховрахів

Пошук
UA EN

На Буковині знищили поселення червонокнижних ховрахів

22.06
13:15

Поділись новиною:

На берегах Дністра, у Чернівецькій області фермери незаконно розорали поселення ховраха європейського. Про це повідомила Українська Природоохоронна Група – UNCG.

Цей вид є одним з найбільш рідкісних звірів в Україні. Таких колоній, як була біля села Бернове (Кельменецька ТГ), усього налічується 5-6. Усі відомі поселення розміщені в Чернівецькій області.

Станом на сьогодні, таких ховрахів в Україні лишилось кілька десятків і кожну з колоній щороку ретельно обстежують науковці. Вид охороняється Червоною книгою України та Бернською конвенцією, впровадження якої вимагається в рамках євроінтеграційних процесів України.

«Що стосується ділянок, які розорав фермер, частина з них перебуває в державній власності і входить до складу національного природного парку «Хотинський». Інші розорані ділянки, хоч і не входять до нацпарку, внесені в Державний земельний кадастр з невизначеною формою власності і не мають юридичних підстав для розорювання. Тобто, всі ділянки розорані незаконно.

Ми звернулись до Офісу Генерального прокурора з проханням притягнути до відповідальності порушників та встановити причетність до цього злочину проти природи»,- кажуть природоохоронці.

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради провели чергове засідання: які рішення розглядали (фоторепортаж)
Допомога ЗСУ, протезування військових, приватизація комунального майна, об’єднання двох комунальних підприємств та розгляд петицій — депутати Чернівецької міської ради 25 квітня зібрались на чергове ...
Останній дзвоник-2024: коли у Чернівцях завершиться навчальний рік і як видаватимуть атестати
У Чернівецькій громаді 2023/2024 навчальний рік для більшості школярів завершиться 31 травня. Водночас у пʼяти освітніх закладах останній дзвоник проведуть пізніше. Про це журналістам С4 повідомил...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано