На Буковині затримали групу ухилянтів разом з їхнім провідником, які хотіли незаконно потрапити до Молдови

Пошук
UA EN

На Буковині затримали групу ухилянтів разом з їхнім провідником, які хотіли незаконно потрапити до Молдови

Війна
09.04
16:15

Поділись новиною:

Прикордонники у Чернівецькій області затримали трьох військовозобов’язаних осіб, які намагалися потрапити за межі України поза пунктами пропуску. Разом з ними правоохоронці затримали провідника, а згодом викрили й організатора незаконної оборудки.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Чернівецького прикордонного загону.

Зазначається, що ухилянтів днями поблизу кордону з Молдовою виявив прикордонний наряд відділення «Подвірне».

«Аби уникнути відповідальності, мешканець прикордоння, який вів «нічних туристів» до держрубежу, намагався втекти. За кілька хвилин переслідування група реагування наздогнала та затримала втікача у лісосмузі», – повідомляють прикордонники.

Також оперативники загону встановили, що за незаконний трансфер до Молдови кожен мав сплатити по 5,5 тисяч доларів. Затриманих доставили до прикордонного підрозділу, де на них склали протоколи за статтями 185-10 та 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згодом, додають в ДПСУ, правоохоронці встановили та затримали організатора незаконного переправлення громадян через державний кордон. Громадянину повідомили про підозру, й нині, за рішенням суду, він перебуває під вартою. Організатору загрожує кримінальна відповідальність за ст. 332 ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев’яти років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині неповнолітній хлопець переправляв ухилянтів за кордон.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях протягом чотирьох днів можна буде здати кров для ЗСУ: яких груп потребують
У Чернівцях з 17 до 20 травня збиратимуть кров для українських захисників. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр служби крові. Фото: pixabay Зазначається, що на ці дати ...
Новим ректором ЧНУ став Руслан Білоскурський: скільки голосів він отримав
У середу, 15 травня, відбулися вибори нового ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У них переміг Руслан Білоскурський, отримавши 766 голосів. Про це пише С4. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано