«Місць для поховання вистачить»: мер Роман Клічук розповів, як у Чернівцях планують розширювати кладовища

Пошук
UA EN

«Місць для поховання вистачить»: мер Роман Клічук розповів, як у Чернівцях планують розширювати кладовища

Поділись новиною:

Чернівецький міський голова Роман Клічук каже, що місць для поховання в місті вистачає. Водночас міська рада працює над розширенням кладовищ.

Про це Роман Клічук розповів під час щомісячної пресконференції 6 червня, пише С4.

За його словами, у Чернівцях планують збільшувати розміри цвинтарів у Садгірському районі та в Годилові. Робити це планують, викупаючи паї у людей, які розташовані поблизу кладовищ.

«На сьогодні тривають перемовини з власниками паїв, щоби вони погодились добровільно. Якщо ні, то так як і в попередні роки, ми будемо звертатися до суду і прийматимемо рішення про викуп», – зазначив мер міста і додав, що цей процес може бути досить тривалим.

Разом з тим Роман Клічук запевнив, що місць для поховання щонайменше на рік наразі є. Зокрема, чернівчани можуть замовити послугу кремації або підпоховання. Таке можливо на кладовищі, що на вулиці Зеленій.

«Це історично сформована територія, тому змінити її межі ми не можемо. Поховань тут досить багато. На сьогодні ми, в основному, здійснюємо тільки підпоховання в родинні гробівці, або до могил родичів при наявності оригінальних документів», – сказала у коментарі журналістам С4 директорка КП «Історико-культурний заповідник “Кладовище по вул. Зеленій”» Анжела Ніколаєва.

Раніше була можливість орендувати ділянку для поховання, та наразі вільних місць немає. Для того, щоб мінімізувати кількість зайнятих ділянок, на кладовищі можна поховати прах людини. За словами Ніколаєвої, кількість таких поховань щороку збільшується.

«Досить часто привозять з-за кордону прах, ми їх захоронюємо в родинні гробівці або ж в існуючу могилу. Зараз місто співпрацює співпраця з Київським крематорієм, де замовляють цю послугу. У Києві померлого кремують, а вже до нас привозять урну з прахом», – додає Анжела Ніколаєва.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на центральному кладовищі Чернівців встановили вказівники для орієнтації між секторами.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано