Минулої доби шахраї ошукали чотирьох буковинців на понад 36 тисяч гривень

Пошук
UA EN

Минулої доби шахраї ошукали чотирьох буковинців на понад 36 тисяч гривень

Поділись новиною:

Протягом 19 лютого четверо мешканців Чернівецької області стали жертвами шахрайства. Зловмисники видурили в буковинців кошти на загальну суму в понад 36 тисяч гривень.

Про це інформує С4 із посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Так, з повідомленням про шахрайство до Дністровського райвідділу поліції звернулася 61-річна жителька села Лукачани. Жінка розповіла, що соціальній мережі перейшла за посиланням про можливість отримання додаткової соцвиплати та ввела особисті дані й реквізити банківської картки. У результаті чого з рахунку буковинки зникло понад десять тисяч гривень.

Ще однією жертвою шахраїв став 51-річний чернівчанин. Заявник повідомив співробітникам Чернівецького РУП, що невідома особа надіслала повідомлення в месенджері від нібито подруги з проханням позики коштів. Чоловік без вагань перерахував на невідомий рахунок 11 тисяч гривень.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіли ще двоє краян. Заявники розповіли співробітникам поліції, що з їхніх банківських карток невідомі особи перерахували кошти. У 39-річного жителя Чернівців шахраям вдалося заволодіти 5100 гривень, а у 35-річної жительки села Іспас — понад десять тисяч гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують буковинцям:

  • не переходьте за сумнівними посиланнями;
  • не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
  • Перевіряйте отриману інформацію;
  • не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

Раніше ми писали, що 16 лютого, одразу семеро буковинців потрапили на гачок аферистів і втратили понад 645 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівецький муздрамтеатр Кобилянської показав програму фестивалю «Золоті оплески Буковини»
Чернівецький музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської оприлюднив репертуар вистав XVI фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини» та рубрики для дітей «Золоті долоньки». Спектаклі відбувати...
Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано