Минулої доби шахраї ошукали чотирьох буковинців на майже 150 тисяч гривень: які схеми використали аферисти

Пошук
UA EN

Минулої доби шахраї ошукали чотирьох буковинців на майже 150 тисяч гривень: які схеми використали аферисти

Поділись новиною:

Протягом 21 лютого четверо мешканців Чернівецької області стали жертвами шахрайства. Зловмисники видурили в буковинців кошти на загальну суму майже 150 тисяч гривень.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Зокрема, з повідомленням про шахрайство до поліції звернулася 40-річна жителька села Мамаївці. Жінка розповіла, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Псевдобанкір, під приводом блокування картки, запропонував перерахувати гроші з її банківського рахунку на більш захищений. Буковинка довірилась співрозмовнику та власноруч перерахувала 61 тисячу гривень не невідомий рахунок.

Ще однією жертвою «працівника банку» стала 35-річна жителька села Нові Бросківці. Заявниця розповіла правоохоронцям, що отримала дзвінок від нібито працівника служби безпеки фінансової установи. Псевдобанкір запевнив жінку, що необхідно оновити дані й у такий спосіб дізнався конфіденційну інформацію. У результаті чого з рахунку буковинки зникло 18 тисяч гривень.

Також цього дня, 50-річну жительку Глибоки ошукали під час позики нібито знайомому. Буковинка повідомила поліцейським, що в месенджері їй написав друг, якому терміново були потрібні гроші. Жінка перерахувала 16 тисяч гривень на невідомий рахунок, а в подальшому зрозуміла, що акаунт товариша зламали.

Крім цього, від шахрайських дій потерпів 63-річний чернівчанин. Заявник розповів співробітникам поліції, що з його банківської картки невідомі особи перерахували майже 55 тисяч гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують буковинцям:

  • не довіряйте незнайомцям;
  • завжди перевіряйте отриману інформацію;
  • не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
  • не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

Нагадаємо, раніше ми писали, що дві мешканки Чернівецької області потрапили на гачок шахраїв, намагаючись отримати грошову допомогу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Чернівецький муздрамтеатр Кобилянської показав програму фестивалю «Золоті оплески Буковини»
Чернівецький музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської оприлюднив репертуар вистав XVI фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини» та рубрики для дітей «Золоті долоньки». Спектаклі відбувати...
Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано