Капітальний ремонт двох вулиць, житло для ВПО та заміна водогону: у мерії розповіли про плани міста на цей рік

Пошук
UA EN

Капітальний ремонт двох вулиць, житло для ВПО та заміна водогону: у мерії розповіли про плани міста на цей рік

Поділись новиною:

У планах на 2024 рік у Чернівецької міської ради капітальний та поточний ремонти кількох вулиць, реконструкція закладів освіти та початок заміни водогону. У пріоритеті міста – видатки, пов’язані з війною.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів заступник міського голови Чернівців Василь Зазуляк, пише С4.

За його словами, пріоритетом Чернівців залишаться видатки, що пов’язані з війною. Йдеться про підтримку ЗСУ, забезпечення потреб ВПО, надання якісних освітніх та медичних послуг, підтримку критичної інфраструктури.

Окрім цього, місто працюватиме над завершенням грантових проєктів, які реалізує спільно з міжнародними донорами. Йдеться зокрема про:

  • завершення реконструкції ДНЗ №9 та початок реконструкції ліцею №18;
  • початок роботи над проєктом будівництва житла для ВПО, яке планують побудувати на вулиці Лепкого;

Критична інфраструктура

Цьогоріч розпочнеться перший етап заміни водогону на ділянці протяжністю 5,86 кілометра. Зазуляк наголошує, що йдеться тільки про перший етап, а роботи із повної заміни будуть поступовими й триватимуть і надалі.

Міська рада продовжуватиме надавати фінансову підтримку підприємствам критичної інфраструктури (Теплокомуненерго та Водоканал).

За попередніми підрахунками, у 2024 році потрібно виділити приблизно 350 млн грн. Василь Зазуляк пояснює, що причиною цьому стала необґрунтована різниця між фактичними і чинними тарифами.

Ремонт вулиць

Також у планах міської ради капітальний ремонт вулиць Ярошинської та Заньковецької. Заступник мера наголосив, що йдеться не про ремонт дороги, а усіх мереж з подальшим відновленням дорожнього покриття. При цьому, за даними Зазуляка, вартість покриття становить лише 20% кошторису, тоді як основні витрати підуть на мережі.

Ремонтом охоплять частину вулиці Руської. Посадовець пояснює, що оновлення ця вулиця потребує у зв’язку з тим, що нині місто активно закуповує новий громадський транспорт, який не витримає тривалої експлуатації по розбитій вулиці.

«Нелогічно інвестувати в новий транспорт, а потім витрачати кошти на його постійний ремонт. Отож, плануємо: капремонт від Зеленої до Січових Стрільців; поточний від Січових Стрільців до Фастівської», – написав заступник міського голови.

Зазуляк додав, що поточним ремонтом цьогоріч також охоплять ділянки на близько десяти вулицях. Між іншим, відремонтують декілька тротуарів, міжбудинкових і дитячих майданчиків та фасадів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що через ремонт на вулиці Руській на два місяці частково обмежать рух транспорту.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
В Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
У середу, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі,...
Війна
08.05
09:01
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано