Герой України Володимир Жемчугов у ліцеях Чернівців проводитиме лекції для школярів (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Герой України Володимир Жемчугов у ліцеях Чернівців проводитиме лекції для школярів (фоторепортаж)

Війна
12.02
14:23

Поділись новиною:

У ліцеях Чернівецької громади реалізовуватимуть освітній проєкт «Як починалась війна», у рамках якого Герой України Володимир Жемчугов проводитиме для дітей лекції, на яких розповідатиме про початок війни у 2014 році.

Про це журналістам С4 розповіли під час пресконференції.

Володимир Жемчугов народився на Луганщині. З травня 2014 року – організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині.

З травня 2014 року по 29 вересня 2015 року в інформаційній координації із ЗСУ провів 30 успішних диверсійних операцій на території так званої «лнр».

У вересня 2015 року  перебував Володимир Жемчугов з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці після виконання завдання потрапив до полону бойовиків «лнр». З неволі звільнили шляхом обміну через рік.

За особисту мужність та героїзм, незламність духу у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу 21 січня 2017 року Володимиру Жемчугову присвоєно звання Герой України з врученням ордену  «Золота Зірка».

З 2018 року – активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном, зокрема проводить національно-патріотичні лекції-бесіди зі студентами, школярами, курсантами, військовослужбовцями.

Фоторепортаж: Тарас Піц.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що для чернівецьких педагогів відкрили перший освітній проєкт «Школа майбутнього директора». У ньому беруть участь понад 40 вчителів, які прагнуть у майбутньому стати директорами навчальних закладів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У поминальні дні у Чернівецькій області біля кладовищ будуть чергувати поліцейські
На Буковині у поминальні дні наряди поліцейських будуть перебувати поблизу кладовищ, щоби забезпечити правопорядок. Про це журналістам С4 повідомили у відділі комунікації поліції у Чернівецькій об...
У бюджеті Чернівецької громади на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн: хто може отримати путівки
Учні з Чернівецької громади, які належать до пільгових категорій населення, матимуть змогу цьогоріч безкоштовно відпочити у таборах. На це у бюджет заклали 8,5 мільйонів гривень. Про це під час пр...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано