Дві години перебувала у стані клінічної смерті: у Чернівцях лікарі врятували життя 66-річній жінці

Пошук
UA EN

Дві години перебувала у стані клінічної смерті: у Чернівцях лікарі врятували життя 66-річній жінці

Здоров'я
14.05
15:10

Поділись новиною:

У Чернівецькому обласному клінічному кардіологічному центрі пацієнтці, в якої зупинилося серце, протягом двох годин провели 26 дефібриляцій, завдяки чому роботу органу вдалося відновити.

Про це пише С4 з посиланням на сторінку кардіоцентру у Facebook.

Зазначається, що «швидка» доправила до лікарні пацієнтку у стані клінічної смерті, з частотою пульсу 180 і більше ударів за хвилину. Через таку велику кількість скорочень її серце відмовлялося працювати і не заповнювалося кров’ю. Відтак у неї критично порушився кровообіг, мозок та інші органи не забезпечувалися кров’ю, що могло призвести до незворотних ускладнень або й смерті.

Щоб врятувати 66-річну чернівчанку, у реанімаційному відділенні кардіоцентру протягом двох годин хворій зробили 25 дефібриляцій (пропускали електричний струм високої напруги) і лише на 26-й її серце запрацювало.

«Завдяки оперативно наданій кваліфікованій допомозі, у хворої повністю і без наслідків відновився мозковий кровообіг. У пацієнтки не постраждала нервова та інші системи й органи. Тому після подальшого лікування у стаціонарі кардіоцентру жінку виписали», – додали в кардіоцентрі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що майбутні матері у Чернівцях можуть взяти у користування портативний кардіотокограф.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано