Дві буковинки відобразять на майже 13-метровому Міжнародному вишитому рушнику єднання орнамент Чернівецької області

Пошук
UA EN

Дві буковинки відобразять на майже 13-метровому Міжнародному вишитому рушнику єднання орнамент Чернівецької області

Культура
17.04
18:33

Поділись новиною:

Дві майстрині з Буковини долучаться до створення Міжнародного вишитого рушника єднання «Цвіт вишиванки». Жінки відобразять на майже 13-метровому полотні орнаменти Чернівецької області.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької ОВА.

У відомстві зазначають, що в Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту відбулася урочиста церемонія передачі рушника єднання від представників Київщини до Чернівецької області.

Задум проєкту полягає у відображенні на полотні довжиною 12,5 метрів орнаментів 24 областей України, Автономної Республіки Крим і міста Києва, а також 26 візерунків, найпоширеніших у державах проживання української діаспори.

Наразі на Міжнародному рушнику єднання вже створені орнаменти Тернопільщини, Івано-Франківщини, Канади, Польщі, Німеччини, Черкащини, Полтавщини, Дніпропетровщини, Італії, Великобританії, Австрії, Латвії, Литви, Естонії, Львівщини, Криму, Волині, Рівненщини, Хмельниччини, Вінниччини, Житомирщини, Київщини.

На Буковині над вишиванням працюватимуть майстрині Оксана Микитюк та Галина Михайлишина.

В ОВА додають, що мистецько-патріотичний проєкт Міжнародного вишитого рушника єднання «Цвіт вишиванки» започаткували на Тернопільщині у 2013 році.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Чернівцях відкрили виставку буковинських писанкових панно.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівецькій міській раді завершилася IV хвиля стажування молоді
Два місяці 46 студентів стажувалися у структурних підрозділах Чернівецької міської ради за економічним, юридичним, інвестиційним, екологічним, архітектурним та іншими напрямками. Про це повідомляє...
Коли школярі на Буковині підуть на літні канікули: оприлюднено графік
Більшість шкіл у Чернівецькій області підуть на літні канікули наприкінці травня. Свідоцтва про здобуття середньої освіти випускники отримають в червні. Про це повідомили в департаменті освіти і н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано