Допомагатимуть військовим адаптуватися до цивільного життя: у Чернівцях незабаром запрацює новий центр для ветеранів

Пошук
UA EN

Допомагатимуть військовим адаптуватися до цивільного життя: у Чернівцях незабаром запрацює новий центр для ветеранів

Війна
15.04
17:18

Поділись новиною:

У травні в Чернівцях планують відкрити Veteran Hub. У новому центрі ветерани зможуть допомагати іншим демобілізованим адаптуватися до цивільного життя.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, пише С4.

У Мінреінтеграції зазначили, що до кінця 2024 року на Буковині мають відкритися вісім таких центрів. Їх облаштовують за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН).

Наразі в області для ветеранів функціонує управління з питань ветеранської політики на базі обласної військової адміністрації. Завдяки цьому ветеранам допомагають у переході від військової служби до цивільного життя.

«Там проводяться робочі зустрічі з ветеранами та їхніми родичами. Вивчаються та вирішуються проблемні питання», — йдеться в дописі відомства.

Також у Чернівцях працює Офіс соціальної підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей. На базі осередку відбувається комунікація між військовими та їхніми родинами і представниками регіональної влади.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ветерани в Україні можуть отримати низку безкоштовних послуг із реабілітації. Надають безплатну допомогу в медичних закладах, які мають договір із Національною службою здоров’я України.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Дністровському водосховищі за два тижні рівень води опустився на понад 3 метри: чим це загрожує
На Дністровському водосховищі в останні 15 днів спостерігають зниження рівнів води. Це може вплинути на ефективність нересту в риб. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патрул...
Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано