Безкоштовна реабілітація ветеранів: які медичні послуги можна отримати

Пошук
UA EN

Безкоштовна реабілітація ветеранів: які медичні послуги можна отримати

Війна
29.03
17:23

Поділись новиною:

Ветерани в Україні можуть отримати низку безкоштовних послуг із реабілітації. Надають безплатну допомогу в медичних закладах, які мають договір із Національною службою здоров’я України.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У Мінреінтеграції зазначають, що для проходження необхідної реабілітації потрібне направлення від сімейного лікарня або медика, який займається лікуванням.

Зокрема, ветерани можуть отримати такі безкоштовні послуги:

  • реабілітаційне обстеження;
  • індивідуальний реабілітаційний план і програму терапії;
  • нейрореабілітацію, ортопедичну, кардіо-респіраторну реабілітацію і інші;
  • знеболення в стаціонарі;
  • психологічну допомогу.

Оплату послуг із реабілітації покриває НСЗУ за двома пакетами: «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах» і «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям в амбулаторних умовах».

Перевірити, чи має лікарня договір із НСЗУ за необхідним пакетом, можна за допомогою інформаційного дашборду або за номером контакт-центру НСЗУ: 16–77.

Нагадаємо, раніше ми писали, що військовослужбовці з інвалідністю або втратою працездатності можуть отримати грошову допомогу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано