До Чернівецької лікарні швидкої меддопомоги щодоби звертається понад 80 хворих: які обстеження пацієнти можуть пройти у закладі

Пошук
UA EN

До Чернівецької лікарні швидкої меддопомоги щодоби звертається понад 80 хворих: які обстеження пацієнти можуть пройти у закладі

Здоров'я
15.11
10:28

Поділись новиною:

Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги працює цілодобово. Сюди потрапляють хворі з різними недугами. Щодоби до медзакладу звертаються понад 80 осіб. Маршрут пацієнта починається з приймального відділення.

Журналісти С4 поспілкувалися з керівництвом та працівниками лікарні й дізналися, які послуги мешканці Чернівців можуть отримати у медзакладі.

Мунтян звільнив керівника лікарні на Фастівській Грушка – оновлено » Новини  Чернівці: Інформаційний портал «Молодий буковинець»

Найбільше пацієнтів у лікарні з понеділка по середу. Медики зазначають, що у листопаді буковинці частіше потрапляють до медичного закладу з пневмоніями, травмами та серцево-судинними захворюваннями.

Завідувачка приймально-діагностичного відділення Чернівецької ЛШМД Олеся Мец розповіла, що, коли людина звертається до закладу, лікарів певних спеціальностей викликають за потреби.

«Вони консультують. І ми вже вирішуємо питання про подальшу госпіталізацію хворих у те чи інше відділення. Також у нас на базі нашої лікарні є нейрохірургічне відділення третинного рівня», – каже Олеся Мец.

У приймальному відділенні лікарні, за її словами, пацієнти можуть пройти різні обстеження. Тут лабораторія для проведення аналізів, кабінет ультразвукової діагностики та маніпуляційна, в якій роблять кардіограму.

Завідувачка приймально-діагностичного відділення Чернівецької ЛШМД каже, що в основному там проводять кардіограму всім ургентним пацієнтам.

«У нас є на другому поверсі ЕКГ-кабінет і проводять кардіограмки там. Там сидить лікар, одразу розшифровує. А ургентними, щоб ми не втрачали час на транспортування, то ми зразу на місці намагаємося все робити», – розповідає Олеся Мец.

У приймальному відділенні лікарні є комп’ютерний томограф. Тут можуть пройти обстеження пацієнти з невідкладними станами та хронічними захворюваннями.

Завідувач рентген-діагностичного відділення Чернівецької ЛШМД Андрій Повшик зазначає, що це четвертий зрізовий апарат й застосовується він при травмах головного мозку, при різних травмах кісткового опорного-рухового апарату.

«При інсультах є невід’ємною часткою в ранній діагностиці і в подальшому успішному лікуванню. В даному сучасному обладнанні час проведення обстеження дуже мінімальне, тому це дуже допомагає надалі лікарям», – зазначає Андрій Повшик.

У лікарні буковинці можуть пройти обстеження на рентген-апараті. А пацієнти з патологіями кишково-шлункового тракту фіброскопію.

Лікар-ендоскопіст приймально-діагностичного відділення Євген Ляшкевич розповів, що лікарям навіть одного разу довелося видаляти зубну щітку зі шлунку й навіть антену.

«Це доросла людина, молода жінка, яка ковтнула зубну щітку і ми видаляли зубну щітку зі шлунку. Також було видалення телескопічної антени», – пригадує лікар.

Нагадаємо, що дві нові реанімаційні палати з високоякісним медичним обладнанням та сучасними системами моніторингу з’явилися в Чернівецькій обласній клінічній лікарні.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано