Для українців повернуть відключення комунальних послуг за несплату ЖКГ: у чому причина

Пошук
UA EN

Для українців повернуть відключення комунальних послуг за несплату ЖКГ: у чому причина

Поділись новиною:

Уряд ухвалив рішення про скасування мораторію на відключення населення від житлово-комунальних послуг. Зміни пов’язані зі збільшенням неплатежів із боку споживачів.

Про повідомив голова Комітету ВР із питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в ефірі телемарафону «Єдині новини», пише С4 із посиланням на «Факти».

За словами посадовця, найбільш дисциплінованими платниками є отримувачі субсидій і пенсіонери, які мають звичку платити вчасно.

«Водночас є достатньо забезпечені українці із зарплатами в тисячі доларів, які почали зловживати певними нормами та накопичувати борги за електроенергію. Тобто проблема була в тому, що ті люди, які можуть платити й мали б платити, особливо в такий складний період, не сплачували, розуміючи, що за це нічого не буде», — пояснив Герус.

Нардеп також зауважив, що уряд шукав якесь справедливе рішення. Відтак Кабмін, постановою від 29 грудня скасував заборону на відключення житлово-комунальних послуг, який діяв із 24 березня 2022 року. Також, у разі злісної несплати за рахунками, споживачам знову нараховуватимуться пені та штрафи.

Мораторій продовжить діяти лише на тих територіях, де продовжуються бойові дії, або тих, які перебувають під тимчасовою окупацією.

Нагадаємо, Уряд збільшив компенсації за працевлаштування переселенців.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У бюджеті Чернівецької громади на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн: хто може отримати путівки
Учні з Чернівецької громади, які належать до пільгових категорій населення, матимуть змогу цьогоріч безкоштовно відпочити у таборах. На це у бюджет заклали 8,5 мільйонів гривень. Про це під час пр...
У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано