Деякі категорії пенсіонерів у Чернівецькій області можуть отримати знижку на комунальні послуги: кому передбачені пільги

Пошук
UA EN

Деякі категорії пенсіонерів у Чернівецькій області можуть отримати знижку на комунальні послуги: кому передбачені пільги

Поділись новиною:

В Україні є категорія пенсіонерів, яка має право на 50% знижки на оплату комунальних послуг. Втім, є й такі, які можуть отримати стовідсоткову знижку.

Про це журналістам С4 розповіла начальниця відділу надання пільг управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ГУ ПФУ в Чернівецькій області Надія Грішін.

У Чернівецькій області 27 тисяч пенсіонерів мають пільги. Серед них є ті, які мають знижки на 25%, 50%, 75% та 100% на оплату житлово-комунальних послуг. 

Стовідсоткову знижку на житлово-комунальні послуги мають право отримати пенсіонери, які є жертвами нацистських переслідувань першої, другої та третьої груп інвалідності й реабілітовані особи. Інші ж категорії можуть отримати знижку у тому випадку, якщо дохід з сім’ї у 2024 році не перевищує 4240 гривень.

«До цієї категорії пільговиків належать учасники бойових дій, яким виповнилось 80 років і більше, інваліди війни: першої, другої та третьої групи. Особи з особливими заслугами перед батьківщиною, особи з особливими трудовими заслугами, батьки таких померлих осіб, а також вдови та вдівці», – каже Надія Грішін.

На стовідсоткову знижку на комунальні послуги мають право пенсіонери, які проживають у сільській місцевості й працювали у сфері освіти, медицини, фармації, культури. На цю ж пільгу претендують спеціалісти із захисту рослин, працівники музею, бібліотек, державних і комунальних закладів культури, закладів освіти.

75% знижки на комунальні послуги надають учасникам бойових дій, а 50% – членам сімей загиблого ветерана війни, багатодітним та прийомним сім’ям.  25% знижки можуть отримати українці, які мають статус дитини війни.

Щоб отримати пільгу, необхідно подати заяву та відповідні документи до Пенсійного фонду.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що деякі категорії українців мають додатково звернутися за субсидією на наступний опалювальний сезон.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано