Скільки буковинців цього року звернулися до поліції через домашнє насильство: моторошна статистика

Пошук
UA EN

Скільки буковинців цього року звернулися до поліції через домашнє насильство: моторошна статистика

Поділись новиною:

У Чернівецькій області у 2023 році до поліції надійшло понад 8 тисяч звернень щодо вчинення домашнього насильства. Більшість постраждалих – жінки. Звертаються також і діти.

Про це повідомляють репортери С4.

За словами заступниці начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Альони Баранової, поліція слала 4,5 тисяч адміністративних протоколів, які скерували до суду. Крім того, правоохоронці внесли понад 2,5 тисяч термінових заборонних приписів, які виноситься кривднику у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров’ю людини.

У Чернівцях є заклади, в яких надають допомогу постраждалим від домашнього насильства. 

Як розповіла журналістам С4 директорка міського департаменту соціальної політики Наталія Фрунзе, у 2021 році у Чернівцях відкрили кризову кімнату, де можуть перебувати жінки, які постраждали від домашнього насильства. Там вони можуть проживати від 10 до 20 днів.

Також у місті функціонують мобільні бригади, а ще – працює Центр допомоги врятованим, де надають, зокрема, психологічну підтримку.

Разом з тим, у Чернівцях планують відкрити притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Там вони можуть перебувати до шести місяців.

У департаменті охорони здоров’я журналістам розповіли скільком постраждалим буковинцям надали медичну допомогу.

«Зафіксували 49 людей, які постраждали від фізичного насильства. З них було  троє було дівчат до 18 років, троє неповнолітніх хлопців, 32 дорослі жінки, один чоловік. Також одна людина звернулася за медичною допомогою внаслідок психологічного насилля», – каже заступниця начальника управління, начальниця відділу департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА Тетяна Цинтар.

Фахівці додають, що цьогоріч постраждалі стали частіше звертатися по допомогу, аніж це було у попередні роки. Це пов’язують із більшою обізнаністю буковинців. Відтак мешканців області закликають у разі домашнього насильства не мовчати.

Зауважимо, що щороку з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано