Чернівчанин Андрій Заплітний здобув золото на Європейських іграх

Пошук
UA EN

Чернівчанин Андрій Заплітний здобув золото на Європейських іграх

Спорт
24.06
12:25

Поділись новиною:

Каратист із Чернівців Андрій Заплітний виборов золоту медаль на Європейських іграх, що тривають у польському Кракові. Відтак, буковинець став чемпіоном у ваговій категорії до 75 кг у чоловічому куміте.

Про це інформує С4 із посиланням на Національний олімпійський комітет України.

«Я дуже щасливий, що переміг! Даніеле Ді Віво — найнезручніший для мене суперник. Я вже багато разів із ним зустрічався. Зараз мені вдалося виграти в нього двічі — спочатку в групі, а потім у фіналі», — розповів спортсмен пресслужбі НОК України.

21-річний чернівчанин вийшов із групи на перше місце з трьома перемогами в активі, і додав до них ще одну в напруженому півфіналі, змагаючись із другим номером світового рейтингу, бельгійцем Квентаном Мауденом (5:4).

Водночас у поєдинку за золото проти італійця Даніеле Ді Віво, якого він впевнено переміг на груповій стадії (3:0), чинний чемпіон Європи поступався із результатом 2:3. Але на останніх секундах зумів заробити бал і здобув перемогу за рішенням суддів.

«На попередніх змаганнях я йому віддавав центр, а у фіналі прийняв ініціативу та зайняв свою позицію. План був взагалі не відпускати та повністю його контролювати. Усе вдалося, крім першого бала — він зміг отримати оцінку, а це в карате дуже важливо, оскільки хто її візьме — ого і пріоритет. Тому довелося дещо змінювати стратегію, але це подіяло. Тому сьогодні я дуже задоволений», — зауважив Андрій Заплітний.

Нагадаємо, раніше ми писали, що очільник Чернівецької обласної ради Олексій Бойко зустрівся з Ангеліною Філіпчук, Андрієм та Сергієм Руснаками. Буковинці повернулися додому із перемогами на Кубку світу з кікбоксингу.

Читайте також:

Масштабне відключення: частина Чернівців 22 травня перебуватиме без води
У Чернівцях понад три десятки вулиць 22 травня будуть без води через встановлення нових приладів обліку на насосній станції. Про це пише С4 з посиланням на «Чернівціводоканал». З 09:00 до 2...
На вулиці Жасминній у Чернівцях завершили ремонт покриття (фото)
У Чернівцях завершили ремонтувати асфальтне покриття на вулиці Жасминній. Нині її відкрили для проїзду транспорту. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. За сл...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано