Ченці з Києво-Печерської лаври можуть переїхати у Банченський монастир на Буковині

Пошук
UA EN

Ченці з Києво-Печерської лаври можуть переїхати у Банченський монастир на Буковині

Поділись новиною:

Під час своєї проповіді митрополит Лонгін заявив, що Банченський монастир, що у Чернівецькій області, прийме ченців з Києво-Печерської лаври. Напередодні заповідник розірвав договір з УПЦ МП, через що священники мають полишити приміщення Лаври до 29 березня.

Про це пише С4 з посиланням на центр інформації Української православної церкви.

«Мені дзвонили, питали, чи приймемо ми ченців із Києво-Печерської лаври у нашому монастирі. Завжди. Ми єдині у Христі всі. Ми не дамо образити нікого», – сказав настоятель Банченського монастиря.

Водночас міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив, нині представники продовжують активно вивозити майно з приміщень Києво-Печерської лаври.

За словами Ткаченка, представники УПЦ заявляли про відсутність нового місця для складування накопиченого за 35 років майна, однак міністр переконує, що це не відповідає дійсності: «бойлери ж перевозять кудись».

Ткаченко додав, що на території Лаври продовжує працювати Міжвідомча комісія, яка має зафіксувати стан збереження нерухомого та рухомого майна – музейних експонатів, які також були в користуванні УПЦ МП.

Довідка: Вознесенський Банченський чоловічий монастир, що розташований у селі Молниця Чернівецької області, підпорядковується Українській православній церкві московського патріархату.

Читайте також:

Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано