«Був доброю і скромною людиною»: у Чернівцях на честь загиблого на війні Віталія Паращука провели турнір із дзюдо

Пошук
UA EN

«Був доброю і скромною людиною»: у Чернівцях на честь загиблого на війні Віталія Паращука провели турнір із дзюдо

Війна
06.02
12:52

Поділись новиною:

Віталій Паращук займався дзюдо із восьми років. За роки тренувань чернівчанин неодноразово привозив нагороди з різних змагань. Та життя спортсмена обірвала війна.

Нині напередодні дня народження Віталія Паращука на його честь у Чернівецькому ліцеї №21 влаштували відкритий юнацький турнір із дзюдо. На ньому побували й журналісти С4.

Тренер згадує Віталія Паращука як наполегливого і талановитого дзюдоїста.

«Ми з ним їздили на дуже багато змагань. У 2019 році був третім в Україні, перед цим він був у Луцьку два рази, п’ятий і сьомий, а потім був третій. У 16 років він виконав кандидати в майстри спорту, після цього він пішов в армію. Після армії повернувся і ми знову почали тренуватися», – розповідає Ілля Меленко.

Відкритий юнацький турнір з дзюдо організували напередодні дня народження Віталія Паращука.  

«Мені дуже шкода, що ми збираємось зараз на ці змагання в честь нього, а не разом з ним, хотілось би разом з ним продовжувати займатися, дружити і жити далі», – говорить дзюдоїст Дитячо-юнацької спортивної школи №4 Андрій Курик.  

«Його дуже сильно прикрашали скромність, був такою доброю людиною, був хлопцем, в якого ти міг щось попросити і він завжди тобі допоможе», – каже вихованець школи Антон Продан.

«Завдяки йому почав боротися і досягати своїх цілей. Він мені допомагав, я ним займався багато років», – пригадує дзюдоїст Олександр Міцкан. 

8 лютого Віталію Паращуку мало б виповнитися 24 роки. Захисник загинув 22 квітня 2023 року на Бахмутському напрямку.

Нагадаємо, раніше на стіні Дитячо-юнацької спортивної школи №4 у Чернівцях Віталію Паращуку відкрили меморіальну дошку.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано