У 23 роки віддав життя за Україну: у Чернівцях відкрили меморіальну дошку Віталію Паращуку

Пошук
UA EN

У 23 роки віддав життя за Україну: у Чернівцях відкрили меморіальну дошку Віталію Паращуку

Війна
01.02
20:27

Поділись новиною:

У четвер, 1 лютого, на стіні Дитячо-юнацької спортивної школи №4 у Чернівцях відкрили меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю, дзюдоїсту Віталію Паращуку.

Про це повідомляють журналісти С4 з місця події.

23-річного Героя не дочекалась із війни мати – він був її єдиною дитиною. Коли почалось повномасштабне вторгнення, Віталій Паращук пішов воювати добровольцем. 22 квітня 2023 року – загинув.

«У Соледарі була пожежа. Він врятував пару життів. І стійко тримав Соледар. У нього є нагорода від Залужного – “Золотий хрест”. Він лише писав SMS: “Привіт, у мене все ок”. Він мені ніколи не жалівся, бо він не хотів, щоб я переживала. Навіть за цю нагороду я дізналась від побратимів. Він був дуже скромний. Намагався жити чесно. Не ображати нікого. Це була моя підтримка. Це мої крила, це моя стіна. Він для мене не тільки сином був, а й другом. Так як в мене один син, я буду бабусею. В мене будуть онуки. Але на жаль, цього не буде», – розповідає мати загиблого військовослужбовця Юлія Паращук.

Віталій Паращук почав займатися дзюдо у дев’ять років. Борець неодноразово ставав призером національних та міжнародних турнірів, отримавши звання кандидата у майстри спорту.

«Знаю його від першого до дев’ятого класу. У дев’ятому класі я вручала йому свідоцтво. У спорт він пішов лише для того, щоб знайти себе в позакласній роботі. Це було його спочатку хобі, а потім розвинув у собі талант справжнього дзюдоїста. Коли була чутка про те, що він загинув, я дуже довго плакала. Мені дуже шкода цієї дитини. Але хай він з богом спочиває», – каже директорка Чернівецької гімназії №17 Жанна Горевич.

Меморіальну дошку встановили за ініціативи директора юнацької спортивної школи, де Віталій займався дзюдо. 

«У спорті він всіх випереджав набагато. Було видно, що це феномен. За 13 років – понад 100 нагород. Різного високого гатунку. Брав участь у чемпіонатах області. Всеукраїнські турніри. На міжнародних турнірах. Всі призові місця займав. Я коли почув, нууу… Я не можу передати. Це горе», – говорить директор школи Валентин Прага.

Після відкриття меморіальної дошки, присутні відвідали могилу Віталія Паращука на кладовищі у Садгірському районі. Там віддали шану Герою та помолились за всіх військовослужбовців України.

Нагадаємо, раніше меморіальні дошки загиблим буковинським військовослужбовцям встановили у Новоселицькому навчально-виховному комплексі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано