Буковину і Румунію планують з’єднати євроколією: в ОВА розповіли подробиці

Пошук
UA EN

Буковину і Румунію планують з’єднати євроколією: в ОВА розповіли подробиці

Поділись новиною:

У Чернівецькій області планують розбудувати митну інфраструктуру, зокрема пункти пропуску через українсько-румунський кордон, а також з’єднати Буковину та Румунію залізничним сполученням завдяки євроколії.

Про це під час зустрічі з президентом Сучавської повітової ради Георге Флутуром та Надзвичайним і повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Румунії Кетлін Енн Кавалек говорив начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк, пише С4.

Так, за словами Запаранюка, Буковина вже підготувала проєктну пропозицію щодо будівництва найбільшого пункту пропуску для великовагового транспорту в селі Біла Криниця на кордоні з Румунією, що дозволить інтегрувати Чернівецьку область в міжнародні транспортно-логістичні системи.

Начальник ОВА зазначив, що ще одним стратегічним проєктом для області є розвиток залізниці ‒ продовження колії європейського зразка, яка заходить на територію області. Це дозволить з՚єднати Чернівці та Сучаву ще одним видом сполучення.

Також, запевнив Запаранюк, Чернівецька область ініціює питання щодо відкриття нових пунктів перетину кордону. Посадовець додав, що під час зустрічі на кордоні міжнародним партнерам представили результати завершення реконструкції по обидва боки кордону МАПП «Порубне ‒ Сірет», що значно підсилює транзитні можливості області.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що до кінця березня «Укрзалізниця» може запустити поїзд з Чернівців до Ужгорода.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Тікаючи, поранили одного з прикордонників: на Буковині пострілами затримали сімох ухилянтів
У Чернівецькій області прикордонники затримали сімох військовозобов’язаних чоловіків, які намагалися поза пунктами пропуску перетнути українсько-румунський рубіж. Разом з ухилянтами правоохоронці вик...
Війна
07.05
12:41
Як у Чернівцях освячували Великодні кошики (фоторепортаж)
У неділю, 5 травня, всі православні християни відзначають найважливіше релігійне свято — Великдень. Чимало людей йдуть до церкви, щоб освятити продукти, паски та поставити свічку за здоров’я. У руках...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано