Буковинців закликали економити електроенергію в пікові години: у чому причина

Пошук
UA EN

Буковинців закликали економити електроенергію в пікові години: у чому причина

Поділись новиною:

Мешканців Чернівецької області закликали економно споживати електроенергію в пікові години. Наразі на Буковині не передбачається застосування графіків обмеження, однак ситуація в енергосистемі є нестійкою.

Про це інформує С4 із посиланням на «Чернівціобленерго».

Зазначається, що, за даними НЕК Укренерго, 15 квітня в години вечірнього максимуму споживання в енергосистемі не вистачало електроенергії та виник дефіцит. Відтак, для підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр «Укренерго» з 20:00 до 22:00 залучав аварійну допомогу від операторів енергосистем Польщі та Румунії. Крім того, протягом доби здійснювався й імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови.

«У години вечірнього максимального споживання з 19:00 до 22:00 закликаємо обмежити користування потужними енергомісткими приладами. Просто вмикайте їх по черзі або перенесіть використання енерговитратної побутової техніки на нічний період доби та на денні години», — наголошують у Чернівціобленерго.

Також представників бізнесу, зокрема торговельно-розважального напрямку, у вечірні години з 19:00 до 22:00 просять зменшити ілюмінацію вітрин, освітлення офісів та фасадів.

Нагадаємо, у Чернівцях з 15 квітня розпочали вимикати вуличне освітлення під час комендантської години.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Дністровському водосховищі за два тижні рівень води опустився на понад 3 метри: чим це загрожує
На Дністровському водосховищі в останні 15 днів спостерігають зниження рівнів води. Це може вплинути на ефективність нересту в риб. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патрул...
Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано