Буковинці заборгували за газ близько 75 мільйонів гривень: чи відключають їм подачу блакитного палива

Пошук
UA EN

Буковинці заборгували за газ близько 75 мільйонів гривень: чи відключають їм подачу блакитного палива

Поділись новиною:

Мешканці Чернівецької області заборгували за постачання газу близько 75 мільйонів гривень. Щоправда, про відключення споживачів від подачі газу поки не йдеться.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на телеканалі С4 розповів начальник комерційного департаменту Чернівецької філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Віталій Рейда.

За словами Рейди, відключати помешкання від постачання газу будуть лише у крайньому разі.

«”Чернівцігаз” (компанія, що здійснювала постачання газу до 1 березня – ред.) не вчиняв таких непопулярних дій. Це вже крайній вихід. Врахуйте, що все-таки є опалювальний період. Є чисто таке людське розуміння, що такі дії на сьогодні не актуальні», – сказав Віталій Рейда.

Утім, на споживачів, які протягом тривалого часу не сплачують за послуги, подають до суду.

«Споживачі повинні розуміти, що коли “Чернівцігаз” подає до суду, то споживач окрім заборгованості змушений сплачувати і додаткові судові витрати, які можуть перевищувати 3 тисячі гривень. Плюс, якщо це примусове стягнення заборгованості, то це додаткові витрати виконавчої служби. Тобто може бути таке, що витрати зі стягнення заборгованості можуть бути більшими, ніж сам борг», – додав начальник комерційного департаменту Чернівецької філії «Газмережі».

Нагадаємо, на початку січня 2024 року Кабінет Міністрів України скасував мораторій на відключення населення від житлово-комунальних послуг у зв’язку зі збільшенням неплатежів із боку споживачів.

Раніше ми повідомляли про те, що У березні Обленерго планує відключити від електроенергії майже 800 боржників з Чернівецької області.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано