«Ми повинні не гратись в політику, а робити все, щоб місто стало кращим» – Роман Клічук

Пошук
UA EN

«Ми повинні не гратись в політику, а робити все, щоб місто стало кращим» - Роман Клічук

Політика
03.06
12:52

Поділись новиною:

Сьогодні відбулась пресконференція міського голови Романа Клічука. Мер розповів про те, що у Чернівцях відбулось за останній місяць та відповів на запитання чернівчан і журналістів.

Наводимо основні тези:

▪️ Вимушені переселенці. Офіційно зареєстрованих у місті ВПО – 40 тис, але їх насправді набагато більше, до 50 тис.

▪️ Модульні містечка – це не «собачі будки». Питання з житлом для переселенців вирішується. Вже підписали два меморандуми на 3 млн євро для будівництва модульних будинків, які мають здати до кінця жовтня.

▪️ Бізнес. Для релокації бізнесу створюються всі умови. Наразі до Чернівців переїхало 46 підприємств, які працюють.

▪️ Демонтували 100 бордів і сітілатів, які були розміщені без дозволів і положень.

▪️ Планується заміну водогону за власні кошти на вулиці Рогізній.

▪️ Розпочалась реконструкція скверу на Кордуби за кошти меценатів. Розробляються проекти і для інших скверів та площ.

▪️ Пальне. Транспорт, який відноситься до критичної інфраструктури міста пальним забезпечений.

▪️ Радянський пам’ятник на Соборній площі, а також пам’ятники та могили з парку Шевченка планують перенести у інше місце.

▪️ Чи готові наші школи приймати школярів з 1 вересня? “Складно сказати. Бомбосховища є не всюди. І це все залежатиме від воєнних дій. Щодо ремонтів шкіл, на сьогоднішній день витрати на це заборонено урядом”.

▪️ Ремонт доріг. “Ми робимо те на що маємо право. І якби ми могли капітально ремонтувати вулиці – ми б це робили. Тому зараз проходить ямковий ремонт, почали із центральних. Всього в переліку 70 вулиць”.

▪️ Будівництво майданчиків відбувається за меценатські кошти. У цьому році відкрили один майданчик у парку Жовтневому і зараз приступають до ремонту ще одного на вул. Котляревського. Далі ситуація залежатиме від того, наскільки відгукнуться меценати.

▪️ Щодо депутатів, які не відвідують сесію. «Депутати працюють на громадських засадах, не за зарплату. І відповідають виключно перед виборцями, які їх обрали. А чому вони не ходять? Така їхня позиція. Вони рік не голосували за виділення земель для хлопців, які воювали на Сході. І справді ці питання, які виносяться на сесії, вони на користь міста, на підтримку армії. І чому не ходять за це голосувати – треба у них питати».

▪️ Про «війну» ОВА і мерії: «Я вважаю що ця віна є недоречно і роблю все можливе щоб цього не було, що би не говорили в ЗМІ, тому що це не доцільно. На сьогоднішній день ми повинні не гратись в політику, а робити все, щоб місто стало кращим».

▪️ Коли закінчиться ремонт на вул Кармелюка? «Нагадаю, що конкурс виграла компанія Євротур . Вони робили Кармелюка і Рівненській. На жаль, вони не витримали усі умови договорів. Зараз складно сказати чи це було зроблено умисно чи ні. Чи просто ця фірма є несерйозною. Щодо закінчення роботи – проведемо конкурс і будемо чекати розблокування рахунків аби продовжити роботи».

Роман Клічук

Читайте також:

Перше в Україні братське поховання відбулося 2 травня у Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях 2 травня відбулося перше братське поховання в Україні. На кладовищі «Садгора» попрощалися з 19 військовослужбовцями, які загинули 11 березня 2022 року на Київщині внаслідок російського ав...
Війна
02.05
16:03
Як у храмах Чернівців освячуватимуть кошики на Великдень
Цієї неділі, 5 травня, православні християни відзначатимуть одне із найбільших церковних свят — Великдень. Храми ПЦУ у Чернівцях справлятимуть святкові богослужіння з дотриманням комендантської годин...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано