«Ми повинні не гратись в політику, а робити все, щоб місто стало кращим» – Роман Клічук

Пошук
UA EN

«Ми повинні не гратись в політику, а робити все, щоб місто стало кращим» - Роман Клічук

Політика
03.06
12:52

Поділись новиною:

Сьогодні відбулась пресконференція міського голови Романа Клічука. Мер розповів про те, що у Чернівцях відбулось за останній місяць та відповів на запитання чернівчан і журналістів.

Наводимо основні тези:

▪️ Вимушені переселенці. Офіційно зареєстрованих у місті ВПО – 40 тис, але їх насправді набагато більше, до 50 тис.

▪️ Модульні містечка – це не «собачі будки». Питання з житлом для переселенців вирішується. Вже підписали два меморандуми на 3 млн євро для будівництва модульних будинків, які мають здати до кінця жовтня.

▪️ Бізнес. Для релокації бізнесу створюються всі умови. Наразі до Чернівців переїхало 46 підприємств, які працюють.

▪️ Демонтували 100 бордів і сітілатів, які були розміщені без дозволів і положень.

▪️ Планується заміну водогону за власні кошти на вулиці Рогізній.

▪️ Розпочалась реконструкція скверу на Кордуби за кошти меценатів. Розробляються проекти і для інших скверів та площ.

▪️ Пальне. Транспорт, який відноситься до критичної інфраструктури міста пальним забезпечений.

▪️ Радянський пам’ятник на Соборній площі, а також пам’ятники та могили з парку Шевченка планують перенести у інше місце.

▪️ Чи готові наші школи приймати школярів з 1 вересня? “Складно сказати. Бомбосховища є не всюди. І це все залежатиме від воєнних дій. Щодо ремонтів шкіл, на сьогоднішній день витрати на це заборонено урядом”.

▪️ Ремонт доріг. “Ми робимо те на що маємо право. І якби ми могли капітально ремонтувати вулиці – ми б це робили. Тому зараз проходить ямковий ремонт, почали із центральних. Всього в переліку 70 вулиць”.

▪️ Будівництво майданчиків відбувається за меценатські кошти. У цьому році відкрили один майданчик у парку Жовтневому і зараз приступають до ремонту ще одного на вул. Котляревського. Далі ситуація залежатиме від того, наскільки відгукнуться меценати.

▪️ Щодо депутатів, які не відвідують сесію. «Депутати працюють на громадських засадах, не за зарплату. І відповідають виключно перед виборцями, які їх обрали. А чому вони не ходять? Така їхня позиція. Вони рік не голосували за виділення земель для хлопців, які воювали на Сході. І справді ці питання, які виносяться на сесії, вони на користь міста, на підтримку армії. І чому не ходять за це голосувати – треба у них питати».

▪️ Про «війну» ОВА і мерії: «Я вважаю що ця віна є недоречно і роблю все можливе щоб цього не було, що би не говорили в ЗМІ, тому що це не доцільно. На сьогоднішній день ми повинні не гратись в політику, а робити все, щоб місто стало кращим».

▪️ Коли закінчиться ремонт на вул Кармелюка? «Нагадаю, що конкурс виграла компанія Євротур . Вони робили Кармелюка і Рівненській. На жаль, вони не витримали усі умови договорів. Зараз складно сказати чи це було зроблено умисно чи ні. Чи просто ця фірма є несерйозною. Щодо закінчення роботи – проведемо конкурс і будемо чекати розблокування рахунків аби продовжити роботи».

Роман Клічук

Читайте також:

Родинам загиблих військовослужбовців у Чернівцях посмертно вручили державні нагороди (фоторепортаж)
Міський голова Роман Клічук вручив родинам загиблих військовослужбовців із Чернівців державні нагороди. Загалом відзначили 31 Героя. Про це пише С4. Полеглих бійців посмертно відзначив як прези...
Війна
19.04
16:26
Буковинців попередили про сильні заморозки та шкальний вітер
На території Чернівецької області найближчими днями синоптики прогнозують шкальний вітер та сильні заморозки. Про це інформує С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр із гідрометеорології. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано