Буковина ввійшла до п’ятірки областей, де найкраще розвивається реабілітаційна допомога

Пошук
UA EN

Буковина ввійшла до п’ятірки областей, де найкраще розвивається реабілітаційна допомога

Здоров'я
16.05
12:51

Поділись новиною:

Медичні заклади Чернівецької області увійшли до п’ятірки кращих регіонів України за рівнем розвитку реабілітаційної допомоги. Наразі на Буковині такі послуги можна отримати у двох десятках лікарень.

Такі результати оприлюднило Міністерство охорони здоров’я, пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну військову адміністрацію.

Зазначається, що наразі на Буковині за 54 пакетом первинної медичної допомоги в рамках програми медичних гарантій «Реабілітаційна допомога в амбулаторних умовах» законтрактовано вже 20 закладів охорони здоров’я. Це п’яте місце у всеукраїнському рейтингу. Не уклала відповідний контракт лише Вижницька лікарня.

Окрім амбулаторної реабілітації, на Буковині активно розвивається і стаціонарна ланка. Так, у Чернівецькій області законтрактовано шість закладів охорони здоров’я, які надаватимуть стаціонарну реабілітацію дорослим та дітям за 53 пакетом ПМГ: одна надкластерна та п’ять кластерних лікарень. Для цих потреб в області розгорнуто 150 спеціалізованих реабілітаційних ліжок. Це восьме місце у всеукраїнському рейтингу.

За даними ОВА, не долучилися поки що до надання цієї послуги лише кілька медзакладів регіону: надкластерна лікарня ОКНП «Лікарня швидкої медичної допомоги», кластерні лікарні у Вижниці та Сокирянах.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у лікарні Буковини планують закупити нове обладнання.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано