У хотинському притулку волонтери опікуються евакуйованими тваринами: буковинців просять про допомогу  

Пошук
UA EN

У хотинському притулку волонтери опікуються евакуйованими тваринами: буковинців просять про допомогу  

Поділись новиною:

До Хотина нещодавно евакуювали тварин з Херсона. Загалом за рік у місцевому притулку прийняли понад сотню чотирилапих, яких вивезли з-під обстрілів, тому місць й всього необхідно для їх утримання не вистачає.

Як вивозили чотирилапих та якої допомоги для тварин просять волонтери – дізнавалися журналісти С4.

12 травня до Хотина прибув автомобіль з евакуйованими тваринами з Херсона. 33 тварини, серед яких коти й собаки, знайшли прихисток у місцевому притулку.

«Там залишилось ще дуже багато тварин. Набагато більше, ніж ми забрали. Люди евакуюються, тварин залишають. Деякі вже два роки самі. Хлопці як можуть своїм коштом купують корм і підгодовують їх. Те, що самі їдять, те і дають цим тваринкам», – розповідає волонтерка Тетяна Чередніченко, яка побачила в Херсоні покинутих тварин й організувала їх евакуацію.

Волонтерка пригадує, що тварини не були агресивними й не опирались, коли їх забирали, а навпаки – були переляканими. Тетяна Чередніченко зауважує, що у частини чотирилапих може бути контузія через постійні вибухи.

 У притулку це не перші евакуйовані тварини. Собака Ольта з’явилась два місяці тому. Від неї відмовились переселенці, які виїжджали за кордон й викинули на вулицю.

«До мене звернулись військові, які знайшли собаку, і я її прийняла. Наступного дня її забрали в родину. В дуже гарну родину, як я бачила. Через пів року її підкинули до нашого притулку. На нас чекала під дощем. Зараз я поки що нікому не хочу її віддавати», – говорить волонтерка Юлія Попович.

За два роки у притулку прилаштували понад три тисячі тварин, кожного тижня сюди прибуває по п’ять-шість чотирилапих. Волонтери пригадують, що колись до притулку привозили й по 15-17 тварин на день, їхня кількість значно збільшилась після початку повномасштабного вторгнення росіян.

Торік у Хотині вдалось прилаштувати 105 евакуйованих тварин з Херсона у нові родини. Наразі у притулку перебуває 230 тварин, які потребують додаткового лікування, харчування та опіки. Волонтери просять допомоги з утриманням чотирилапих. Задонатити можна за цим номером картки: 4149499397216423.

Нагадаємо, раніше допомоги з утриманням чотирилапих просили у МКП «Центр стерилізації тварин», де наразі утримують 250 собак, з яких лише 44 фінансують коштами місцевого бюджету.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано