У Чернівцях суттєво може зрости вартість проїзду у громадському транспорті

Пошук
UA EN

У Чернівцях суттєво може зрости вартість проїзду у громадському транспорті

Поділись новиною:

Вартість проїзду у маршрутках може зрости до 14 гривень вже з 15 серпня. Про це на брифінгу розповів заступник міського голови Ігор Крохмаль, повідомляє журналістка «С4».

«У Чернівцях найнижчий тариф в Україні на перевезення пасажирів. Сьогодні ми плануємо опублікувати проєкт рішення виконкому. Ми отримали розрахунки від багатьох перевізників. Також є розрахунок від нашого КП – «Чернівецького тролейбусного управління». Оскільки ЧТУ закупило власні автобуси та обслуговує 3 маршрути, підприємство цілком могло подати такий розрахунок. Найнижчим економічно обґрунтованим розрахунком був розрахунок саме ЧТУ, де очікувана вартість склала 14 гривень. Мова зараз не йде про електротранспорт. Найдорожчі розрахунки – понад 16 грн.

На наступному засіданні виконком повинен прийняти це рішення. Тож вартість проїзду у маршрутках може збільшитись до 14 гривень вже з 15 серпня», – розповів Ігор Крохмаль.

Читайте також: Вартість проїзду у тролейбусі: як ЧТУ вираховує тариф?

За його словами, вартість проїзду у тролейбусі може підвищитись до 8 гривень, хоча, якщо взяти рентабельність, то вона повинна була б становити від 15 грн.

«Це потрібно для того, щоб підприємство могло покрити власні витрати. Якщо у 2019 році ми платили за електроенергію 20 млн грн, то у 2022 – це 65 млн грн.

На запчастини раніше в місяць витрачали 500 тис. грн, то зараз ця цифра збільшилась до майже 2 млн. Це серйозне фінансове навантаження. Тому ми розглядаємо таку можливість, що вартість зросте до 10 грн, компенсація з бюджету становитиме 2 грн. Тому люди платитимуть 8 грн. Школярі платитимуть половину вартості – 4 грн. Пільгова категорія – без змін», – додав чиновник.

Переглядайте наші новини у Telegram

Ігор Крохмаль запевнив, що Департамент транспорту та окремих питань комунального господарства буде контролювати дотримання перевізниками графіка руху та слідкуватиме за порушеннями. Якщо не будуть дотримуватись умов, з такими перевізниками розриватимуть угоди.

Детальніше про підвищення тарифу дивіться сьогодні, о 19:00 у «Чернівецькому репортері».

Читайте також:

Міський голова Чернівців Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 2 травня, міський голова Чернівців Роман Клічук під час щомісячної пресконференції відповів на запитання, які найбільше турбують чернівчан. Журналісти С4 зібрали найважливіше, про що гов...
Перше в Україні братське поховання відбулося 2 травня у Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях 2 травня відбулося перше братське поховання в Україні. На кладовищі «Садгора» попрощалися з 19 військовослужбовцями, які загинули 11 березня 2022 року на Київщині внаслідок російського ав...
Війна
02.05
16:03
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано