На Буковині розкидають майже 300 тисяч приманок з вакциною проти сказу для тварин

Пошук
UA EN

На Буковині розкидають майже 300 тисяч приманок з вакциною проти сказу для тварин

Поділись новиною:

Протягом травня у Чернівецькій області проведуть кампанію з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин. Для цього розкидають спеціальні приманки, які містять у собі вакцину проти сказу.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, пише С4.

Спеціальні приманки з антирабічною вакциною «Орісвак» розповсюдять на 71% площі території Вижницького, Дністровського та Чернівецького районів Буковини.

Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна, усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Вказується, що вони безпечні як для тварин, так і для людей.

Принади з вакциною спеціальні робочі бригади розкидуватимуть на узліссях, обабіч доріг і сільськогосподарських угідь, в лісах – на перехрестях доріг на території вирубок тощо. Загалом у громадах планують розповсюдити 288 766 доз приманок.

Мешканців області також закликали не чіпати й не руйнувати принади, щоб залишати привабливими для тварин.

Довідка: Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей. Хвороба уражає центральну нервову систему з ознаками поліоенцефаломіеліту, супроводжується паралічами і без лікування завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотоподібні собаки та безпритульні тварини, однак основним джерелом вірусу сказу є червона лисиця.

Як повідомлялося раніше, у Чернівцях під час останньої інвентаризації виявили близько 1,5 тисячі безпритульних тварин.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

В Україні вшановують пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу
18 травня — 80 років від депортації кримських татар, яке стало одним із найбільших злочинів радянського режиму, вчинених ним під час Другої світової війни. Про це повідомляє С4 із посиланням на Ук...
Міноборони запускає застосунок, в якому військовозобов’язані зможуть оновити свої дані: як він працює
З 18 травня в Україні набирає чинності оновлений закон про мобілізацію, згідно з яким всі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 днів, тобто до 16 липня, повинні оновити свої облікові дані. Дл...
Війна
17.05
14:38
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано