Дві буковинки відобразять на майже 13-метровому Міжнародному вишитому рушнику єднання орнамент Чернівецької області

Пошук
UA EN

Дві буковинки відобразять на майже 13-метровому Міжнародному вишитому рушнику єднання орнамент Чернівецької області

Культура
17.04
18:33

Поділись новиною:

Дві майстрині з Буковини долучаться до створення Міжнародного вишитого рушника єднання «Цвіт вишиванки». Жінки відобразять на майже 13-метровому полотні орнаменти Чернівецької області.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької ОВА.

У відомстві зазначають, що в Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту відбулася урочиста церемонія передачі рушника єднання від представників Київщини до Чернівецької області.

Задум проєкту полягає у відображенні на полотні довжиною 12,5 метрів орнаментів 24 областей України, Автономної Республіки Крим і міста Києва, а також 26 візерунків, найпоширеніших у державах проживання української діаспори.

Наразі на Міжнародному рушнику єднання вже створені орнаменти Тернопільщини, Івано-Франківщини, Канади, Польщі, Німеччини, Черкащини, Полтавщини, Дніпропетровщини, Італії, Великобританії, Австрії, Латвії, Литви, Естонії, Львівщини, Криму, Волині, Рівненщини, Хмельниччини, Вінниччини, Житомирщини, Київщини.

На Буковині над вишиванням працюватимуть майстрині Оксана Микитюк та Галина Михайлишина.

В ОВА додають, що мистецько-патріотичний проєкт Міжнародного вишитого рушника єднання «Цвіт вишиванки» започаткували на Тернопільщині у 2013 році.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Чернівцях відкрили виставку буковинських писанкових панно.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На вулиці Жасминній у Чернівцях завершили ремонт покриття (фото)
У Чернівцях завершили ремонтувати асфальтне покриття на вулиці Жасминній. Нині її відкрили для проїзду транспорту. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. За сл...
Понад 10 тисяч споживачів на Буковині перебувають без світла через погіршення погоди
Мешканці Путильської дільниці через грозу і штормовий вітер залишилися без світла. На високовольтній лінії ПЛ-35 кВ Путила – Усть-Путила сталося аварійне вимкнення. Про це пише С4 з посиланням на ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано