Благодійна виставка «Птахи» Сергія Колісника триває в Чернівцях (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Благодійна виставка «Птахи» Сергія Колісника триває в Чернівцях (фоторепортаж)

Культура
07.04
13:33

Поділись новиною:

Виставку буковинського художника Сергія Колісника на підтримку ЗСУ, що складається з 13 офортів, об’єднаних в одну серію, можна побачити в Чернівецькому обласному художньому музеї.

Назва виставки однойменна із картинами. Кожна робота із цієї серії доповнює одна одну, але водночас є самостійним оригінальним твором. Усі представлені офорти (різновид гравюри на металі, який дозволяє отримувати кілька відтисків із друкарської форми, кожен із яких є оригінальним твором) створені протягом 2023–2024 років.

На картинах присутні всього лише три кольори — чорний, червоний, зелений, а манера виконання нагадує килими. Серія офортів Сергія Колісника, згідно з авторським задумом, — це зображення не звичних «господарів неба», а «залізних птахів», які стоять на захисті кордону й незалежності України.

«Як народилася така ідея? Я перебував у майстерні минулого літа під враженнями від почутого по радіо про перебіг подій на війні. Спочатку говорили, що танків бракує, а потім — безпілотників. Далі окреслилась асоціативна лінія: безпілотники-пілоти-літати-літаки-птахи. Слухав новини, і малював. Подумав тоді: треба безпілотники, але я не вмію їх робити, — я вмію малювати. Почав малювати і збирати гроші на ті безпілотники. У мене є товариш, який служить, і він телефонує, і каже, що в них створили загін «літунів», а літати нема на чому. От йому і його загону збираю птахами на «пташки»», — розповів Сергій Колісник.

Усі виставлені офорти можна придбати безпосередньо в митця, а гроші він спрямує на потреби ЗСУ.

Триватиме виставка до 1 травня.

Фоторепортаж: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На вулиці Жасминній у Чернівцях завершили ремонт покриття (фото)
У Чернівцях завершили ремонтувати асфальтне покриття на вулиці Жасминній. Нині її відкрили для проїзду транспорту. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. За сл...
Понад 10 тисяч споживачів на Буковині перебувають без світла через погіршення погоди
Мешканці Путильської дільниці через грозу і штормовий вітер залишилися без світла. На високовольтній лінії ПЛ-35 кВ Путила – Усть-Путила сталося аварійне вимкнення. Про це пише С4 з посиланням на ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано