На Буковині вимагають повернути у державну власність землі заказника «Цецино»

Пошук
UA EN

На Буковині вимагають повернути у державну власність землі заказника «Цецино»

Поділись новиною:

Прокуратура Чернівецької області вимагає повернути понад 1 га земель заказника загальнодержавного значення «Цецино» у державну власність. Її вартість становить 79 мільйонів гривень.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру.

Фото: Тарас Піц

Прокурори з’ясували, що у 2009 році на підставі незаконних рішень органу місцевого самоврядування, землю, яка перебувала у постійному користуванні ДП «Чернівецький лісгосп» та є одночасно землею як природно-заповідного, так і лісогосподарського призначення державної форми власності, безпідставно було віднесено до земель комунальної власності та передано в оренду суб’єкту господарювання.

Відтак, спеціалізована екологічна звернулася з позовною заявою в інтересах держави до Шевченківського районного суду міста Чернівці, щоб витребувати у власність держави земельну ділянку ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Цецино».

У суді прокурори вимагатимуть скасувати рішення про державну реєстрацію прав та проведеної на його підставі державної реєстрації прав на вказану земельну ділянку, визнати недійсним договір оренди землі та зобов’язати повернути її у державну власність.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що прокурори зобов’язали товариство й сільськогосподарський кооператив сплатити громаді на Буковині майже 2 мільйони гривень. Кошти стягнули за незаконне користування земельною ділянкою в Чернівецькому районі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано