На Буковині вимагають повернути у державну власність землі заказника «Цецино»

Пошук
UA EN

На Буковині вимагають повернути у державну власність землі заказника «Цецино»

Поділись новиною:

Прокуратура Чернівецької області вимагає повернути понад 1 га земель заказника загальнодержавного значення «Цецино» у державну власність. Її вартість становить 79 мільйонів гривень.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру.

Фото: Тарас Піц

Прокурори з’ясували, що у 2009 році на підставі незаконних рішень органу місцевого самоврядування, землю, яка перебувала у постійному користуванні ДП «Чернівецький лісгосп» та є одночасно землею як природно-заповідного, так і лісогосподарського призначення державної форми власності, безпідставно було віднесено до земель комунальної власності та передано в оренду суб’єкту господарювання.

Відтак, спеціалізована екологічна звернулася з позовною заявою в інтересах держави до Шевченківського районного суду міста Чернівці, щоб витребувати у власність держави земельну ділянку ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Цецино».

У суді прокурори вимагатимуть скасувати рішення про державну реєстрацію прав та проведеної на його підставі державної реєстрації прав на вказану земельну ділянку, визнати недійсним договір оренди землі та зобов’язати повернути її у державну власність.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що прокурори зобов’язали товариство й сільськогосподарський кооператив сплатити громаді на Буковині майже 2 мільйони гривень. Кошти стягнули за незаконне користування земельною ділянкою в Чернівецькому районі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано