Зеленський посмертно нагородив захисника з Буковини Олександра Танявського орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Пошук
UA EN

Зеленський посмертно нагородив захисника з Буковини Олександра Танявського орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Війна
04.03
17:51

Поділись новиною:

Володимир Зеленський посмертно відзначив головного сержанта із Мамаївської громади орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Буковинець Олександр Танявський загинув у 2023 році, захищаючи Україну на Донеччині.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку Мамаївської ОТГ.

Воїн удостоївся цієї державної нагороди за особисту мужність та самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

У Мамаївській ОТГ зазначають, що буковинець із 28 лютого 2022 року служив головним сержантом у 109-му окремому батальйоні 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Воїн загинув 5 грудня 2023 року в бою з окупантами біля населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

«Шлях мужності та самопожертви, прокладений Олександром Танявським завжди залишиться символом вірності українському народу. Його героїчні вчинки залишаться в нашій пам’яті, нагадуючи про непохитну силу та відданість наших захисників. Ця нагорода — подяка родині та символ вічної пам’яті про нашого Героя!» — йдеться в дописі громади.

Нагадаємо, раніше ми писали, що буковинець Василь Мельничук удостоївся нагрудного знака «Золотий хрест».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

День вишиванки: коли відзначаємо цьогоріч і яка програма заходів у Чернівцях
Традиційно День вишиванки відзначають у третій четвер травня. Цьогоріч свято припадає на 16 травня й відбудеться під гаслом «Вишиваємо перемогу. Організатори Дня вишиванки розповіли, які заходи за...
Чернівчанин Валерій Чоботар став бронзовим призером Чемпіонату Європи з карате
Капітан Національної збірної команди України з карате Валерій Чоботар став бронзовим призером Чемпіонату Європи з карате. Про це повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук, пише С4. Су...
Спорт
11.05
15:17
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано