Зеленський посмертно нагородив захисника з Буковини Анатолія Козака орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Пошук
UA EN

Зеленський посмертно нагородив захисника з Буковини Анатолія Козака орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Війна
13.02
14:16

Поділись новиною:

Володимир Зеленський посмертно відзначив молодшого сержанта із Сокирянщини орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Буковинець Анатолій Козак загинув у 2022 році, захищаючи Україну на Донеччині.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Указ Президента України №76/2024.

Воїн удостоївся цієї державної нагороди за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, і самовіддане виконання військового обов’язку.

У Сокирянській міськраді зазначають, що буковинець загинув на 37-му році життя під час штурмових дій біля населеного пункту Майорськ Донецької області.

Ще у 2014 році, із початком війни на Сході України, Анатолій Козак приєднався до лав Збройних Сил України, аби захищати рідну землю від російського агресора. Пізніше продовжив службу в правоохоронних органах, працював на різних посадах у відділенні поліції в Сокирянах. Однак із початком повномасштабного вторгнення, повернувся до війська, щоб знову боронити Україну від ворога.

Довідка: Орденом «За мужність» нагороджуються військовослужбовці, працівники правоохоронних органів та інші особи за особисту мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків стихійного лиха, пожеж, за інших надзвичайних обставин, у боротьбі зі злочинністю, а також при виконанні військового, службового, громадянського обов’язку в умовах, пов’язаних із ризиком для життя.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Чернівцях рідним полеглих військовослужбовців вручили високі державні нагороди.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано