Захищав Маріуполь і обороняв Азовсталь: історія військовополоненого із Чернівців Георгія Корнута

Пошук
UA EN

Захищав Маріуполь і обороняв Азовсталь: історія військовополоненого із Чернівців Георгія Корнута

Війна
27.03
10:10

Поділись новиною:

«Мамо, усе добре», — таке повідомлення від сина востаннє отримала Наталія Корнута рівно два роки тому. Георгій Корнута із Чернівців захищав країну в Маріуполі й був оборонцем Азовсталі. 27 березня 2022 року воїн потрапив у російський полон.

Більше про історію захисника дізнавалися журналісти С4.

Чернівчанин Георгій Корнута з 2021 року — строковик прикордонного загону Маріуполя.

«Війна його там застала. Зустрічав ворога в перших рядах, вони прикордонники, вони перші, перші утримували як могли. Як там уже було ми не знаємо, бо він нам не писав. З’єднувалися ми з ним телефоном десь раз у 10 днів, як не міг подзвонити, то писав повідомлення. Казав, що все добре, хоча ми вже знали, що добра ніякого», — розповідає мати військовополоненого.

27 березня 2022 року Наталія Корнута востаннє розмовляла із сином.

«Він прислав дві фотографії нам і сказав: “не переживайте, усе скоро закінчиться”, після того ми його не чули й не бачили. Потім лише дізналися, що дуже багатьох узяли в полон із Маріуполя. Сподівалися, що живий», — пригадує жінка.

Три місяці родина не мала ніяких новин про Георгія. Згодом його побратими повідомили, що він у російському полоні.

«Казав, що все добре в нього, як там може бути добре, я не знаю, але він у нас такий, мужній. Ніколи не сказав, що йому погано, що йому щось не так, що він чимось стурбований», — говорить мати військовополоненого.

Наталія Корнута щотижня виходить на Всеукраїнські акції на підтримку військових та цивільних, які перебувають у російському полоні. Другий син Наталії, Максим Корнута, теж на війні.

«Він пішов у армію, його війна застала в Харкові, де він служив. Зараз оцей закон прийняли і його повернуть додому. Хоч одного будем бачити дома», — каже жінка.

Нагадаємо, у неділю, 24 березня, на Центральній площі Чернівців родичі полонених та зниклих безвісти українських захисників провели мирну акцію на підтримку військовополонених. Люди закликали українську та світову спільноту звернути увагу й допомогти звільнити з полону військовополонених, докласти більше зусиль для швидкого повернення їхніх родичів додому.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано