Замість реконструкції – знесли: депутат Володимир Васильович Мороз обурений ситуацією з мостом у Глиниці

Пошук
UA EN

Замість реконструкції - знесли: депутат Володимир Васильович Мороз обурений ситуацією з мостом у Глиниці

Поділись новиною:

Ситуація з Глиницьким мостом тягнеться вже більш як пів року. Згідно проєкту, міст повинні були демонтувати у 2022 році, але це зробили ще пів року тому. Тоді його повністю розібрали та порізали на металобрухт. На заміну людям не надали безпечного способу перетнути річку.

Створювались тимчасові переправи, але їх розмивало вже декілька разів. Громадяни обурені і все, що вони вимагають – це безпечна переправа, поки міст не збудований.

Про неможливість відбудови мосту до закінчення війни вчора місцевим ЗМІ повідомили у Службі автомобільних доріг у Чернівецькій області.

За даними видання БукІнфо, голова партії «Єдина Альтернатива», депутат Чернівецької обласної ради Володимир Мороз обурений знищенням моста через річку Прут у селі Глиниця.

«11 лютого 2022 року, за два тижні до початку повномасштабної війни, я звернувся до керівництва Чернівецької ОДА з приводу моста в селі Глиниця Чернівецького району. Його демонтували і начебто мали збудувати новий. Хоча, згідно з документами, передбачався лише капітальний ремонт, натомість на новий – проєктної документації взагалі не було.
У моєму зверненні була вимога відповісти, хто надав дозвіл демонтувати міст, коли буде побудовано новий міст тощо.
В Чернівецькій ОДА мені відповіли, що питання, які я озвучив, не належать до їх компетенції. Проте, де, як не в обласній держаній адміністрації, мали б знати, що знищується, ремонтується і будується на території Чернівецької області? Тим не менш, мій запит спрямували в Службу автомобільних доріг у Чернівецькій області.
Станом на 21 червня 2022 року, я не отримав жодної відповіді від цієї установи, – зазначає Володимир Мороз.

Більше того, зараз там вже кажуть, що через війну нічого ремонтувати не можуть. Але через усвідомлення наближення повномасштабної війни й руйнувати не варто було!
Що ми зараз маємо? Замість реконструкції моста, його просто знищили та звели тимчасову переправу, яка є небезпечною, особливо у період дощів, яких в цю пору року дуже багато. Все це відбувалося без публічних тендерів і необхідних документів.

Виходить так, що ворог під нашими дверима, а ми руйнуємо міст, який може стати в нагоді для пересування українських військових. Це ніщо інше, як державний злочин, за який відповідальні мають бути покарані», — підсумував позицію фракції партії «Єдина Альтернатива» у Чернівецькій обласній раді Володимир Мороз.

Депутат каже, що спершу підрядники мали б зробити нормальну документацію, затвердити всі дозволи, вирішити питання по фінансуванню, а надалі вже починати роботи: «А так вийшло, що побігли поперед возу. Зробити демонтаж мосту, коли може бути мобілізація, коли може бути потрібним пересування військовослужбовців… я вважаю це державним злочином», – наголосив Володимир Мороз.

Читайте також:

На Буковині розкидають майже 300 тисяч приманок з вакциною проти сказу для тварин
Протягом травня у Чернівецькій області проведуть кампанію з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин. Для цього розкидають спеціальні приманки, які містять у собі вакцину проти сказу. Про це...
Зеленський вручив родині загиблого бійця з Буковини, якому присвоїли звання Героя України, орден «Золота Зірка»
Володимир Зеленський у Києві вручив ордени «Золота Зірка» військовим, яким присвоєно звання Героя України. Частину бійців почесною нагородою відзначили посмертно. Про це пише С4 з посиланням на са...
Війна
22.04
14:54
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано