За добу на фронті росіяни здійснили 31 атаку, 20 з них ще тривають: у Генштабі розповіли про ситуацію на напрямках

Пошук
UA EN

За добу на фронті росіяни здійснили 31 атаку, 20 з них ще тривають: у Генштабі розповіли про ситуацію на напрямках

Війна
14.05
10:49

Поділись новиною:

Розпочалася 811 доба героїчної відсічі українського народу широкомасштабній збройній агресії російської федерації. Сили оборони продовжують виконання завдань з недопущення просування противника в глибину нашої країни, зриву виконання ним завдання щодо встановлення повного контролю над Донецькою та частиною Харківської областей.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

У Чернігівській та Сумській областях обстановка суттєвих змін не зазнала, змін у стані та положенні військ не відбулось.

За поточну добу противник провів 31 атаку позицій наших військ на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Покровському, Курахівському та Времівському напрямках, 20 з них ще триває.

На Харківському напрямку підрозділи наших військ відбивають одну атаку противника на напрямку Шебекіно (рф) – Вовчанськ, ситуація контрольована. Внаслідок інтенсивного вогневого впливу противника, а саме авіаційних ударів із застосуванням 10 КАБів, по наших підрозділах, для збереження життя українських військовослужбовців було проведено зміну позицій в районі населеного пункту Лук’янці. Тривають бойові дії.

Продовжуються заходи з прочісування міської забудови у Вовчанську. Ситуація контрольована. Втрати противника на цьому напрямку за поточну добу склали чотири особи та п’ять одиниць озброєння і військової техніки.

На Куп’янському напрямку тривають три атаки російських окупантів на напрямках Вільшана – Петропавлівка, Крохмальне – Берестове, Коломийчиха – Стельмахівка, противник успіху не має. Підрозділи наших військ знищили танк та БМП ворога.

На Сіверському напрямку підрозділи наших військ відбивають сім атак противника на напрямках Веселе – Роздолівка, Золотарівка – Верхньокам’янське, Миколаївка – Спірне, Берестове – Виїмка. Бої тривають, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку наші війська відбили дві атаки противника на напрямках Бахмут – Новий, Бахмут – Кліщіївка, втрат позицій не допущено.

На Торецькому напрямку підрозділи наших військ стримують одну атаку російських окупантів на напрямку Миколаївка – Біла Гора, без успіху противника.

На Покровському напрямку війська Сил оборони відбили 11 атак противника на напрямках: Очеретине – Новоолександрівка, Архангельське – Новоолександрівка, Архангельське – Калинове, Архангельське – Євгенівка, Тоненьке – Нетайлове, Піски – Нетайлове, п’ять атак ще триває. На окремих ділянках внаслідок інтенсивного вогневого впливу противника ворог мав обмежений тактичний успіх.

На Курахівському напрямку наші війська відбили 1 атаку противника на напрямку Мар’їнка – Григорівка. На окремій ділянці противник мав обмежений успіх.

На Времівському напрямку підрозділи наших військ відбили п’ять атак противника на напрямках Солодке – Водяне, Завітне Бажання – Старомайорське. В ході боїв втрат позицій не допущено.

На Оріхівському напрямку війська угруповання відбили одну атаку противника на напрямку Новопрокопівка – Роботине. Противник успіху не мав, втрат позицій та територій не допущено.

На інших напрямках, додають у Генштабі, суттєвих змін в обстановці не відбулось.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що упродовж 13 травня українські військові знищили ще 1400 загарбників, 43 бронемашини, 28 артсистем, 11 танків та один ворожий літак. Загалом від початку великої війни армія рф втратила понад 485 тисяч окупантів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано