Які продукти можуть подорожчати до Великодня та чим запастися вже зараз

Пошук
UA EN

Які продукти можуть подорожчати до Великодня та чим запастися вже зараз

Поділись новиною:

Напередодні великодніх свят в Україні традиційно дорожчають продукти. Насамперед це стосується яєць, м’яса та ковбасних виробів.

Про це пише С4 з посиланням на «РБК-Україна».

Як розповіла виданню керівниця відділу маркетингу гуртового сільськогосподарського ринку «Шувар» Тетяна Попович, зростання цін на зазначені продукти може бути пов’язане зі збільшенням попиту перед святом, а також з коливаннями в цінах на сировину та виробничі витрати.

Ціни на яйця, м’ясо та молочні продукти часто підвищуються перед великими святами, як-от Великдень, через зростання попиту.

До прикладу, минулого року напередодні Великодня вартість популярних святкових товарів зросла на 9,4 – 38,4%, як порівняти з початком квітня 2023.

Водночас цьогоріч експерти якихось відхилень чи різкого подорожчання не очікують. За наявною інформацією, ціни на яйця можуть залишитися стабільними до середини весни, перш ніж почне збільшуватися пропозиція від домашніх господарств.

Загалом стандартне зростання цін на вищевказані товари обмежується в 10-15% щорічно на передсвятковий період, а потім після Великодня ціни повертаються на попередній рівень.

Чим можна запастися до Великодня

Ринкова вартість харчових продуктів може змінюватися через різні фактори, включаючи сезонність, витрати на виробництво, логістику, а також глобальні економічні тенденції.

Тому споживачам рекомендується спостерігати за ринковими тенденціями та за можливістю робити запаси тих продуктів, які можуть подорожчати, заздалегідь. Керівниця відділу маркетингу ринку «Шувар» назвала низку товарів, на які варто звернути увагу і якими можна запастися заздалегідь, щоб уникнути переплати перед Великоднем.

«Основні продукти, які рекомендується купувати заздалегідь, включають яйця, м’ясо, ковбасні вироби, а також інгредієнти для випічки, такі як борошно, цукор, олія і сухофрукти. Ці продукти добре зберігаються, тому їх можна придбати раніше і зберігати у холодильнику або морозильнику», – пояснила Тетяна Попович.

Нагадаємо, Великдень цьогоріч відзначають 5 травня.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Новим ректором ЧНУ став Руслан Білоскурський: скільки голосів він отримав
У середу, 15 травня, відбулися вибори нового ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У них переміг Руслан Білоскурський, отримавши 766 голосів. Про це пише С4. ...
На Буковину 17 травня приїде митрополит Епіфаній: які заходи відбудуться
У п’ятницю, 17 травня, на Буковину з офіційним візитом приїде Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший митрополит Епіфаній. Про це інформує С4 з посиланням на Facebook-сторінку Черніве...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано