Як часто оновлюють дорожню розмітку в Чернівцях та де роботи проводять першочергово: пояснення «Міськшепу»

Пошук
UA EN

Як часто оновлюють дорожню розмітку в Чернівцях та де роботи проводять першочергово: пояснення «Міськшепу»

Поділись новиною:

Строк експлуатації дорожньої розмітки — 6 місяців. На ділянках з інтенсивним рухом її треба оновлювати двічі на рік.

Про це пише С4.

За розмітку чернівецьких доріг відповідає комунальне підприємство «Міськшеп».

«Є відповідна середньодобова температура, яка дає змогу нам проводити ці роботи. Починаємо спочатку з основних магістралей, це вулиці, такі як Головна, Південно-Кільцева, Винниченка, Героїв Майдану. Пізніше переходимо на інші вулички, де вужче», — каже директор підприємства Григорій Оробець.

Водночас виконроб дільниці по організації безпеки дорожнього руху Сергій Іващук зазначає, що на нових вулицях, де прокладений новий асфальт, кладеться розмітка пластик, оскільки вона більш довговічна. На інших вулицях наносять розмітку фарбою.

Рішення про нанесення дорожньої розмітки ухвалює комісія з безпеки дорожнього руху.

«Якщо розмітка стерлась, ми надаємо вимогу, відповідно вимога виконується і наноситься нова дорожня розмітка. Усе залежить від покриття: якщо брущатка, то потрібно частіше поновлювати дорожню розмітку, якщо на асфальті, то, відповідно, довше тримається», — пояснює старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Чернівецькій області Назарій Джандра.

Інспектор безпеки дорожнього руху додає, що тимчасові знаки встановлюються в місцях проведення дорожніх робіт для інформування водіїв та пішоходів про наявність перешкод і дорожньої техніки на проїзній частині під час проведення планових чи аварійних робіт, особливо тих, які передбачають розриття частини, адже існує великий ризик створення аварійних ситуацій.

Дорожню розмітку наносять відповідно до стандартів та норм дорожніх робіт і здебільшого рекомендують наносити в нічний час та за допомогою спеціальних машин.

«Як правило, працюють дві бригади, які наносять розмітку чи зебри відповідно до правил дорожнього руху і схем організації дорожнього руху на цій вулиці», — говорить виконроб дільниці по організації безпеки дорожнього руху «Міськшепу» Сергій Іващук.

Нагадаємо, раніше ми писали, що через відновлення дорожнього покриття на перехресті вулиць Володимира Великого та Антона Чехова частково обмежили рух транспорту.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано