«Я зрозумів, що на Сході вирішується доля нашої країни»: історія волонтера «Титана», який виготовляє дрони для захисників

Пошук
UA EN

«Я зрозумів, що на Сході вирішується доля нашої країни»: історія волонтера «Титана», який виготовляє дрони для захисників

Війна
04.07
11:51

Поділись новиною:

Волонтер «Титан» створив відеоблог, у якому розповідає з прифронтових зон історії військових. У 2024 році він також зайнявся виготовленням дронів.

Історію волонтера дізнавалися журналісти С4.

«Ми їхали по Житомирській трасі. Я побачив розстріляні цивільні автівки, багато знищеної російської техніки. Коли повернувся додому, я зрозумів, що там, на Сході, вирішується доля нашої країни», — каже «Титан».

Спочатку волонтер допомагав місцевим, але потім вирішив підтримували лише військових.

«Тоді мешканці окупованих територій від мене приймали тушкованку, прокладки чи вермішель, а потім цілувались із кадирівцями й казали: “Про нас тут забули”. Я сказав, що все, цивільним у прифронтових місцях я вести більше нічого не буду. Хай як це жорстоко звучить», — говорить «Титан».

Волонтер вирішив створити відеоблог своїх поїздок, у якому ділиться історіями захисників та захисниць, їхнім побутом на фронті.

«А чому б не розказувати просто про наших захисників? Про свого друга, сусіда, свата чи брата? Хай він там не убив тисячу кацапів, не кинув 100 бомб, але він там. Це допомагає хлопцям і показує, що ми їх не забули, що вони комусь потрібні», — розповідає «Титан».

З часом змінились потреби у військових. Якщо раніше запитували ліки, нині — це військова техніка. Тож у 2024 році волонтер разом із колегами та інженерами почав виготовляти дрони.

«Дрони зараз найнеобхідніші. Не знаю, хто там хоче відправити кілограм вареників чи навіть автомобіль, то краще відправте дрони. Краще зберіть кошти на дрони, тому що ви вирішите долю населеного пункту, чи посадки, яка вкрай необхідна», — каже «Титан».

До Чернівців із кожної поїздки волонтер привозить деталі або використанні боєприпаси. Наразі в його колекції понад сотня одиниць техніки.

«Насамперед для мене це історія. Так, це смерть, біда, горе, але це пам’ять. Коли на Житомирській трасі ми бачили ворожу техніку розбиту, я шукав щось (шматок російської техніки — ред.), щоб узяти звідти собі, щоб я залишив дітям, а діти — внукам», — додає «Титан».

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію актора Олексія Надкерничного, який звільняв Харківщину.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

В обласному департаменті освіти зробили заяву щодо початку навчання у школах Буковини
Причин виходу дітей на навчання 19 серпня наразі у Чернівецькій області немає. Дату початку навчального року може визначити лише Кабінет Міністрів України. Про це повідомила директорка департамент...
У Чернівцях благодійним концертом «Сила духу» вшанували пам’ять Романа Шухевича (фото)
У парку імені Шевченка в Чернівцях відбувся благодійний концерт до річниці від дня народження Романа Шухевича. На концерті збирали гроші для працівників парку, які зараз служать у ЗСУ. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано