Хотіла отримати додаткову грошову виплату: на Буковині жінка випадково перерахувала шахраям 50 тис. грн

Пошук
UA EN

Хотіла отримати додаткову грошову виплату: на Буковині жінка випадково перерахувала шахраям 50 тис. грн

Поділись новиною:

П’ятеро мешканців Чернівецької області минулої доби стали жертвами шахраїв. Загалом буковинці втратили майже 130 гривень, довірившись аферистам.

Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Так, до поліції звернулася 31-річна жителька Вижницького району. Жінка розповіла поліцейським, що у месенджері отримала повідомлення про додаткову грошову виплату. Буковинка перейшла за посиланням та ввела реквізити своєї банківської картки. У результаті цього з її рахунку перерахувалося майже 50 тисяч гривень на невідомий рахунок.

У аналогічну шахрайську пастку потрапила 45-річна жителька села Оршівці. Заявниця перейшла за посиланням отриманим в SMS-повідомленні та підтвердила вхід до одного застосунку, після чого з її банківської картки зникло майже 32 тисячі гривень.

Цього ж дня жертвою шахраїв стала 39-річна чернівчанка. Жінка розповіла працівникам поліції, що невідома особа, під приводом надання онлайн-роботи, заволоділа її 5000 гривень, які вона власноруч перерахувала на рахунок аферистів.

Також із заявою про вчинення шахрайства до правоохоронців звернувся 38-річний житель міста Сокиряни. Чоловік розповів, що хотів придбати зарядну станцію, оголошення про продаж якої побачив на інтернет-сайті. Буковинець перерахував 35 500 гривень, як передоплату, на рахунок нібито продавця, однак так і не отримав бажаний товар.

Внаслідок протиправних дій шахраїв свої кошти втратила 78-річна жителька Чернівців. З банківського рахунку жінки, аферисти за невідомих обставин перерахували майже 6000 гривень.

Відомості про факти незаконного заволодіння коштами громадян поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Нагадаємо, у Чернівцях двоє людей 11 липня також потрапили на гачок шахраїв і втратили чималу суму грошей.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано