“Харків — не в пріоритеті”: в гуманітарному штабі “Олімпія” волонтеру відмовили у допомозі

Пошук
UA EN

"Харків — не в пріоритеті": в гуманітарному штабі “Олімпія” волонтеру відмовили у допомозі

12.06
15:00

Поділись новиною:

Депутатка Чернівецької обласної ради Леся Палагнюк, яка з перших днів війни волонтерить у гуманітарному штабі «Олімпія» відмовила у допомозі волонтеру з Харкова. Андрій Белінський звернувся до штабу з офіційним запитом, отримати дитяче харчування та підгузники. Але після кількаденного очікування, допомогу йому не надали. Ба більше, дали дуже дивне пояснення «Харків не у пріоритеті, тому дадуть, що залишиться».

Сам волонтер каже, прийшов із офіційним листом, як представник організації. Його попросили показати скріншот листа, адресованого ОВА. Після чого пообіцяли хлопцю палету дитячого харчування та палету гігієни, медичних засобів та харчів.

«Я прийшов у суботу, десь о 16 годині дня. Мені пані Леся Палагнюк, яка за ловами інших, приймала рішення, сказала: приїжджай в понеділок о 12 год і будеш завантажуватись», – каже хлопець.

Втім, у понеділок до волонтера в штабі вже не були такі привітні і допомогти не поспішали.

«Я зустрівся з місцевими волонтерами, пригнав машину, приїхав сам. О 12 год я вже був на Олімпії. Але пані Лесі не було, її кудись викликали і сказали почекати. Але до 18 год нікого не з’явилось. Вона перестала виходити на зв’язок. Знову сказали приходити завтра. На наступний день я замовив вагон, щоб мінімізувати затрати на логістику».

Та до Харкова потяг поїхав без допомоги з Олімпії, яку напередодні Леся Палагнюк пообіцяла видати волонтеру.

«Я чекав. Леся Палагнюк прийшла о 18:30 десь. Я на це чекання витратив близько 25 годин», – волонтер каже, все б нічого, якби очікування принесли результат. Втім допомоги він, на жаль, так і не отримав.

«Отримав дуже цікаву відповідь: у нас є свій волонтер з Харкова, ми завантажуємо тільки його. Я не пам’ятаю що я вам обіцяла. В нас зараз Харків не дуже головна точка. Відправляємо в інші міста, у нас люди чекають по 2-3 тижні. 6 днів – це нічого. Тому ми спочатку завантажимо всіх, кого вважаємо за потрібне. А тоді, якщо будуть якісь залишки, то ми завантажимо вас», – розповідає Андрій Белінський.

Така ситуація неабияк обурила волонтера, тому він вирішив надати розголосу цій історії. Після чого конфлікт з депутаткою вийшов на новий рівень:

«Після цього я, як журналіст та публічна особа, виставив це у соцмережі. Почалась медійність цієї ситуації. Після чого ми отримали блокування мене від пані Лесі Палагнюк, блокування усіх блогерів, ЗМІ, закритий акаунт, видалене фото профіля та змінену назву акаунту».

Зі свого боку Леся Палагнюк звинуватила блогера у булінгу. Та відчайдушні українці не залишаються осторонь ситуації та продовжують писати обурені коментарі на сторінці волонтерки. Більшість коментаторів – з Харкова. Вони не розуміють, чому допомогу, яку Україна отримує від інших країн, вони повинні випрошувати.

Читайте також:

Графіки обмежень споживання електроенергії для підприємств Буковини скасували
У Чернівецькій області 18 квітня не застосовуватимуть графіків обмежень потужності для підприємств. Бізнес працюватиме у плановому режимі. Про це інформує С4 з посиланням на «Чернівціобленерго». ...
Війна
18.04
09:11
На Буковині вперше за 10 років зафіксували спалах кашлюку: де найбільше хворих
У Чернівецькій області зафіксували 100 випадків кашлюку. Цей показник є найвищим за останні 10 років. Зростання захворюваності спостерігається епідеміологами з листопада 2023 року. Найбільше недужих ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано