Військові пояснили, чому росіяни зменшили кількість обстрілів вночі

Пошук
UA EN

Військові пояснили, чому росіяни зменшили кількість обстрілів вночі

Війна
20.11
11:24

Поділись новиною:

Відсутність ворожих обстрілів сьогодні вночі пов’язана насамперед зі штормовою погодою. До того ж росіяни були більше підготовлені минулого року, бо мали більше озброєння і не розраховували на «таку затяжну кампанію в Україні».

Про це речник ВМС (Військово-морських сил) Збройних сил України Дмитро Плетенчук сказав у телемарафоні.

Керченський міст буде зруйнований, коли цього вимагатиме ситуація -  Плетенчук

«В першу чергу це пов’язано зі штормовою погодою. Ситуація в морі зараз була досить складна, шторм досить сильний, деякі судна навіть з якорів зривало. Тому виходити в таких умовах сенсу немає, далекобійну зброю застосовувати в таких умовах фактично неможливо. Навіть авіація не працювала, наскільки мені відомо. Тому, відповідно, через це відносно спокійна ніч у нас була», – наголосив він.

Він зазначив, що, зазвичай, сезон штормів тривалий. «Але сказати, що це добре, теж не можна, тому що це впливає і на цивільне судноплавство. Єдине добре, що в таких погодних умовах наш ворог не може діяти і, в принципі, це дає перерву, щоб трошки перепочити усім, хто залучений безпосередньо до виконання обов’язків», – сказав Плетенчук.

Говорячи про ситуацію в зимовий період, він наголосив, що, враховуючи те, що зими в нас досить теплі, тому не можна говорити про суттєву зміну поведінки ворога. «Готуємося до зими. Й вже одну таку зиму пройшли. Сподіваємося, що цього року пройти зиму буде легше, бо ворог підготовлений гірше ніж минулого року. А ми готові краще», – сказав речник ВМС.

За його словами, росіяни були більше підготовлені минулого року, бо мали більше озброєння і не розраховували на «таку затяжну кампанію в Україні і відповідно відстрілялися тим запасом, який у них був». При цьому додав, що Україна зараз більш готова, бо має досвід і більше має озброєння для протидії ворогу, ніж минулого року.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу ЗСУ, минулої доби на різних ділянках фронті відбулося 46 бойових зіткнень. Нині ворог зосереджує основні зусилля на Бахмутському, Шахтарському, Авдіївському, Мар’їнському та Куп’янському напрямку. 

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано