Видурив у знайомого майже пів мільйона гривень: буковинець на шість років може опинитися за ґратами

Пошук
UA EN

Видурив у знайомого майже пів мільйона гривень: буковинець на шість років може опинитися за ґратами

Поділись новиною:

Буковинця судитимуть за вчинення шахрайства та відмивання коштів. 20-річному чоловікові загрожує до шести років ув’язнення.  

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області.

Правоохоронці з’ясували, що чернівчанин заволодів грошима буковинця шляхом шахрайства. Отримані кошти від незаконних фінансових операцій фігурант легалізував. 

«Намагаючись повернути борг, буковинець надав 18-річному буковинцю дані до облікового запису на одному із сервісів обміну криптовалюти в інтернеті та запропонував обготівкувати електронну валюту на банківські рахунки», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що за тимчасове користування власникам банківських карткових рахунків хлопець пообіцяв грошову винагороду.

У подальшому, маючи доступ до банківських рахунків на, які буковинець вивів гроші у загальній сумі 449 039 гривень та, переслідуючи мету незаконного збагачення, фігурант на власний розсуд розпорядився коштами.

Слідчі СУ ГУНП в Чернівецькій області зібрали обґрунтовану кількість доказів причетності буковинця до скоєння кримінальних правопорушень та скерували обвинувальний акт стосовно нього до суду. Порушнику інкримінують вчинення злочинів, передбачених частинами:

  • 3 статті 190 (Шахрайство);
  • 1 статті 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівецькій області шахраї під приводом онлайн-заробітку ошукали п’ятьох буковинців. Загалом аферисти видурили майже 380 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано