В Україну завезли небезпечні мандарини: чи є вони на чернівецьких прилавках

Пошук
UA EN

В Україну завезли небезпечні мандарини: чи є вони на чернівецьких прилавках

Поділись новиною:

В Україну завезли мандарини, в яких виявили небезпечну отруйну речовину. Фрукти виростили в Єгипті, але в Україну експортувала Греція. Наявність отруйної речовини фахівці Держпродсподивслуби побачили через систему швидкого реагування харчових продуктів.

Репортери С4 вирішили перевірити яка ситуація в Чернівцях та чи варто відмовитись від новорічного фрукту цьогоріч.

Начальниця управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ ДПС у Чернівецькій області Любов Штефоряк зазначає, що у партії мандаринів знайшли диметоат, септокереацит. За її словами, це препарат, яким обробляли мандарини від кліщів.

Команда С4 вирішила перевірити, яка ситуація на ринках Чернівців. Так, продавчиня Інга Павлюк каже, що чернівчани лише починають купувати мандарини.

«Поки все добре, ніхто ні на що не скаржиться. Поки що мандарини нам постачають з Іспанії, а з Єгипту ще не було», – каже жінка.  

Працівники Центрального ринку запевняють, перевірки відбуваються постійно і продукти не потрапляють на прилавки без контролю відповідних служб.

Випадки отруєнь від мандаринів в області офіційно ще не зареєстрували. Як розповіла журналістам завідувачка інфекційного відділення ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» Валентина Миндреску, наразі до медичного закладу не приходили пацієнтами зі скаргами після вживання мандаринів.

Водночас експерти закликають буковинців бути обережними та вибірковими до продуктів, які купують.

«Ми самі відповідаємо за своє здоров’я. Потрібно бути грамотними купувати продукти тільки в тих місцях, де дійсно є контроль за продукцією. Це ринки. У нас в Чернівцях та області на кожному ринку є лабораторії для експертизи», – зауважила завідувачка відділом приймання реєстрацій зразків продукції та оформлення документів Держспоживслужби Галина Галузинська.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи є у Чернівецькій області випадки інфікування гепатитом А.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Міський голова Чернівців Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 2 травня, міський голова Чернівців Роман Клічук під час щомісячної пресконференції відповів на запитання, які найбільше турбують чернівчан. Журналісти С4 зібрали найважливіше, про що гов...
Перше в Україні братське поховання відбулося 2 травня у Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях 2 травня відбулося перше братське поховання в Україні. На кладовищі «Садгора» попрощалися з 19 військовослужбовцями, які загинули 11 березня 2022 року на Київщині внаслідок російського ав...
Війна
02.05
16:03
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано